Main Content

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 9. november 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 16. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole zhodne zvíťazilo prvých päť mužstiev tabuľky, pričom je zaujímavé aj to, že nenastala ani jedna zmena v poradí. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Igor Šemrinec (Trenčín) – Aj keď pri inkasovanom góle mohol situáciu riešiť vybehnutím na center Davisa, toto svoje malé zaváhanie dokázal napraviť. Približne štvrťhodinu pred koncom sa zaskvel pri koncovke Pačindu, no hlavne po strele Polievku, pri ktorej vytiahol pravou nohou zákrok kola. Vďaka tomu sa hostia nevrátili do zápasu.

Obrancovia

Ľuboš Kolár (Myjava) – Drvivú väčšinu duelu strávil tento krídelník na pozícii pravého obrancu. Z nej podnikol niekoľko výpadov smerom dopredu, ale najužitočnejší na nej bol na začiatku druhého polčasu, keď zblokoval možno aj gólovú strelu Mensaha. Na záverečnú štvrťhodinu už išiel na ľavé krídlo, odkiaľ zrežíroval výsledkový obrat, keď prihral na góly Sládeka a Daniela.

Kornel Saláta (Slovan) – Už tradične vyhrával v defenzíve jeden súboj za druhým, aj preto toho belasá obrana hosťom veľa nedovolila. Proti Záhorákom pridal aj ofenzívnu nadstavbu, keď po rohovom kope zahranom na krátko poslal presnú strieľanú loptu pred bránu na skórujúceho Priškina, čím sa po 324 minútach skončila Šullova séria bez inkasovaného gólu.

Tomáš Hučko (Žilina) – Zdalo sa, že je už v Žiline odpísaný, keďže na jeho ľavom kraji obrany dostávajú prednosť Letič s Mazáňom, ale Hučko dostal nečakanú šancu v strede obrany, kde chýbal kvôli trestu Škriniar, pričom sa jej chytil. Okrem dobrého defenzívneho výkonu založil aj prvú gólovú akciu. Už je len otázkou, či to bola jeho labutia pieseň, alebo reštart kariéry pod Dubňom.

Kingsley Madu (Trenčín) – Nigérijský ľavý obranca bol spúšťačom ďalšieho vydareného predstavenia lídra tabuľky. Sám v prvej minúte založil cez Koolwijka akciu, ktorú zakončil do prázdnej brány po prihrávke od Scheta. Ofenzívnu aktivitu ukazoval aj v ďalšom priebehu, keď sa neraz ocitol až na hrote útoku.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Mal veľkú zásluhu na tom, že Trnava dokázala otočiť zápas s tragicky hrajúcou Skalicou. Pri vyrovnávajúcom góle urobil najväčší kus roboty, keď priťukol hlavou center Čonku na Depetrisa, no a situáciu výrazne uľahčil pri víťaznom góle aj Mikovičovi, ktorému ideálne nahral na rozhodujúcu strelu.

Jakub Paur (Žilina) – Pri neúčasti zraneného Pečovského prevzal kapitánsku pásku, čím vzal na seba zodpovednosť, ktorú sa mu podarilo uniesť. A hoci ho takmer zatlačila do zeme po nepremenenom pokutovom kope, práve z nej najvyššie naskočil na center Jánošíka a nasmeroval domácich na víťaznú cestu.

László Bénes (Žilina) – Nastúpil na Pečovského mieste a viedol si veľmi dobre. Bolo preňho šťastím, že nemusel zvádzať toľko osobných súbojov ako zvykne Pečovský, keďže Liptáci pod Dubňom boli neškodní. No bolo to aj jeho zásluhou, keďže hlavne vďaka nemu Žilina dominovala vo futbalovosti. Z hĺbky poľa rozhadzoval geniálne lopty na Pirlov spôsob.

Gino van Kessel(Trenčín) – Stretnutie proti Dunajskej Strede mu evidentne chutilo, ale to sa nedá povedať o hosťujúcich obrancoch, ktorým znechutil nedeľňajšie popoludnie. Mal prsty v troch zo štyroch gólov domácich. Na víťazný Koolwijkovi prihral, pred tretím geniálne vysunul Bera a pri štvrtom sa od jeho zakončenia vyvinulo všetko ostatné.

Útočníci

Tomáš Priškin (Slovan) – Od začiatku stretnutia ukazoval zvýšenú aktivitu, možno aj preto sa stal hviezdou zápasu. Po zranení Vitteka sa presunul z pravej strany útoku do jeho stred, odkiaľ sa mu podarilo gólmi otočiť vývoj stretnutia. Najprv dotlačil do brány Salátovu prihrávku a neskôr si vychutnal tú od Sekuliča.

Wesley Moraes Ferreira Da Silva (Trenčín) – Tento stále iba 18-ročný brazílsky hrotový útočník prežil úrodnú nedeľu, keďže Dunajskej Strede strelil na cestu dva góly. Najprv ukázal pohotovosť pri Berovom pošmyknutí a v závere využil darčekovú prihrávku aj s venovaním od Gubu.