Main Content

Brooklyn Nets a ich mizéria trvajúca piatu sezónu

štvrtok, 12. november 2015 09:09 | Autor: Martin Gregor

Brooklyn Nets a ich mizéria trvajúca piatu sezónu
Brooklyn Nets a ich mizéria trvajúca piatu sezónu | zdroj: © TASR

Päť rokov. Toľko sľuboval fanúšikom Brooklyn Nets ruský miliardár Mikhail Prokhorov, kým sa jeho tímu podarí získať titul. Všetko sa odohralo v roku 2010, keď kúpil tím a s pompézou ho presťahoval do Brooklynu. Dnes je november 2015 a Nets sú s bilanciou 1-7 na spodku východnej konferencie.

Keď spolu s rapperom Jay-zm presúvali klub do novej haly a menili názov, všetci boli v očakávaní. Hviezdy NBA boli nadšené, nejeden chcel hrať práve za Nets. Nakoniec sa to za 100 mil. USD podarilo Deron Williamsovi, Joe Johnsonovi za 120 mil. USD, veteránom Piercovi a Garnettovi ako prísľub boja o titul. No po katastrofe, ktorá sa v Brooklyne deje rok čo rok, ostal iba Johnson. Asi aj preto, že jeho kontrakt a schopnosti nechce nikto do svojho rozpočtu. Ako sám dodáva: „Je to veľmi náročné. Nikto s tým nie je OK. Nejako sa z toho budeme musieť dostať.“ No Johnson by sa najprv musel rozpamätať na jeho časy s Hawks či Suns. Vtedy bol nezastaviteľný trojkár a solídny hráč, ktorý nemal problém prekročiť 20 bodov v zápase.

Medzičasom biznisman Jay-z vedel, že jeho akcie v Brooklyne nemôžu rásť, ale skôr klesať a tak sa rozhodol vzdať sa svojho podielu. Ako keby všetko tým pádom ostalo na jednom hráčovi. Brook Lopez je najlepší hráč Nets, jediný, na ktorého sa ešte oplatí chodiť pozerať. No aj ten je často zranený. Je ešte vôbec nejaká šanca na záchranu pre Nets?

Stále je iba november, Nets hrajú slabšiu východnú konferenciu a 1-2 víťazstvá ich môžu nakopnúť. Ako to posledné proti silnému Houstonu. Ale v Brooklyne sa budú skôr sústrediť na prebudovanie tímu. Otázka je, ako. Keďže pri výmenách hviezd v úvode prišli o svoje práva výberov v prvom kole draftu. Všetko nasvedčuje tomu, že právo výberu v prvom kole budú mať vo svojich rukách až v roku 2019! A to nie je svetlo na konci tunela, ktoré by bolo žiarivé.