Main Content

Komu Ďuriš venoval premiérové góly? Odpoveď nás dojala!

sobota, 14. november 2015 10:05 | Autor: TASR

Komu Ďuriš venoval premiérové góly? Odpoveď nás dojala!
Komu Ďuriš venoval premiérové góly? Odpoveď nás dojala! | zdroj: © TASR

Trnava 14. novembra (TASR) - Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Michal Ďuriš venoval dva presné zásahy do siete Švajčiarska (3:2) ťažko chorému krajanovi a bývalému spoluhráčovi Mariánovi Čišovskému.

Obaja spolu hrávali vo Viktorii Plzeň až do osudného momentu, keď "Čišovi" diagnostikovali lekári zákernú chorobu - amyotrofickú laterálnu sklerózu, ktorá postihuje centrálnu nervovú sústavu a jej následkom postupne ubúda a atrofuje svalová hmota. "Pomoc potrebuje Marián Čišovský. Ak mu to trochu pohladí dušu, tieto góly by som venoval práve jemu," spomenul si Ďuriš na svojho kamaráta, ktorý odohral posledný súťažný zápas v marci minulého roka.

Ďuriš sa v piatok v Trnave cítil ako ryba vo vode. Hral s veľkou chuťou, na hrote sa od úvodných minút zrážal s robustnými obrancami súpera a v 39. minúte sa dočkal zaslúženej odmeny v podobe premiérového gólu v najcennejšom drese. Krátko po zmene strán pridal aj druhý presný zásah: "Prvý gól padol po rohovom kope. Maťo Škrtel vrátil loptu pred bránu, kde som ju trafil hlavou a skončila v sieti. Pred druhým gólom som si naslepo nabehol na center Vlada Weissa. Našťastie som to trafil," odfúkol si Ďuriš, ktorý už viac nemusí čeliť nepríjemným otázkam týkajúcim sa jeho streleckej mizérie v národnom tíme. "Dnes všetko do seba pekne zapadlo, za tie góly som veľmi rád. Nešiel som však na ihrisko s tým, že musím skórovať, nepripúšťal som si tlak na moju osobu. Vedel som, že časom ten gól príde. A oni prišli dokonca dva, takže som si dnešný večer parádne užil," žiaril šťastím 27-ročný bývalý hráč Dukly Banská Bystrica a FK Mladá Boleslav.

Ďuriš sa do análov zapíše ako autor prvého gólu slovenskej reprezentácie na novom Štadióne Antona Malatinského, na ktorom mužstvo Jána Kozáka napísalo proti Švajčiarom prvú kapitolu. "Vôbec mi nenapadlo, že som strelil prvý gól na tomto štadióne. V polčasovej prestávke mi to pripomenul masér Mário Prelovský a hneď odo mňa pýtal dres, že ho chce zarámovať a nechať na pamiatku tu v Trnave. Druhý dres si ako spomienku na tento krásny večer nechám pre seba," uvažoval nahlas hrdina zápasu, ktorý si pochvaľoval atmosféru na tribúnach. "Štadión je raz taký veľký ako ten v Žiline, hráč si to na ihrisku hneď uvedomí. V Žiline sme však prežili úspešné ťaženie v kvalifikácii EURO 2016 a chceme sa tam s týmto rokom rozlúčiť dobrým výsledkom proti Islandu. Verím, že si diváci prídu na svoje, padne veľa gólov a potešíme ich dobrou hrou a víťazstvom."

Dvomi gólmi sa momentálne najlepší strelec českej ligy výrazne prihlásil o slovo u trénera Ján Kozáka, ktorý už hľadá kostru mužstva pre šampionát vo Francúzsku. "Zápasov je málo a každý chce hrať, ukázať sa v čo najlepšom svetle. Nikto z nás nemá miesto isté, každý oň musí bojovať. Som rád, že sme vyhrali a prispel som k tomu gólmi. Síce sme si nechali od Švajčiarov streliť dva góly a zdramatizovali sme zápas, ale nebral by som to tragicky. Vedeli sme, že súper má silné mužstvo a jeho kvalita sa musí prejaviť. Podstatné je naše víťazstvo," dodal Ďuriš.