Main Content

Kapitán Škrtel o švajčiarskom znížení: Zbytočná dráma, nesmie sa to opakovať

sobota, 14. november 2015 12:05 | Autor: TASR

Kapitán Škrtel o švajčiarskom znížení: Zbytočná dráma, nesmie sa to opakovať
Kapitán Škrtel o švajčiarskom znížení: Zbytočná dráma, nesmie sa to opakovať | zdroj: © TASR

Trnava 14. novembra (TASR) - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel napriek víťazstvu 3:2 nad Švajčiarskom v piatkovom prípravnom zápase nezaprel v sebe maximalistu. Tridsaťročného stopéra FC Liverpool poriadne nahnevala skutočnosť, že jeho tím takmer "prešustroval" trojgólový náskok, keď po hodine hry ľahkovážnym prístupom pri plnení si defenzívnych úloh dovolil Helvétom dvoma lacnými gólmi vrátiť sa do zápasu.

"Zbytočne sme zo zápasu spravili drámu a báli sme sa o výsledok až do konca. Vo futbale padajú góly po chybách a my sme dnes dve urobili. Bohužiaľ sa nám to stalo už druhýkrát v priebehu mesiaca. Musíme na tom popracovať, aby sa podobné veci v budúcnosti neopakovali," nedával si Škrtel servítku pred ústa. Piatkový duel v Trnave mal podobný scenár ako októbrový rozhodujúci súboj kvalifikácie EURO 2016, v ktorom Slováci po víťazstve 4:2 v Luxembursku oslavovali postup na šampionát. Tiež viedli 3:0 a už sa videli ako víťazi, keď im súper dvakrát"brnkol" po nose a až vtedy si začali uvedomovať vážnosť situácie. Oba zápasy napokon Slováci výsledkovo zvládli k ich spokojnosti, no v budúcnosti už pri nich nemusí stáť šťastie. "Chalanom som už na ihrisku povedal, že by sa nám to nemalo stávať. Víťazstvo nás teší, ale opakujem, musíme sa vyvarovať takýchto výpadkov," zdupľoval Škrtel.

Duel so Švajčiarskom však priniesol viacero pozitív. Jedným z nich bola vyše 17-tisícová návšteva a atmosféra na tribúnach nového Štadióna Antona Malatinského v Trnave, kde slovenská reprezentácia odohrala prvý zápas. Hráči cítili podporu fanúšikov, ktorí ich mexickými vlnami a vytrvalým povzbudzovaním hnali vpred nehľadiac na klubovú príslušnosť. "Som rád, že prišiel plný štadión. Chceme sa divákom poďakovať za to, že vytvorili výbornú atmosféru. Verím, že taká bude panovať aj v ďalších zápasoch v Trnave a my ich budeme tešiť dobrými výsledkami," uviedol Škrtel.

Slováci sa musia rýchlo zregenerovať, už v utorok 17. novembra ich čaká v Žiline záverečný zápas roka s Islandom. "Máme pár dní na to, aby sme sa dobre pripravili na ďalšieho súpera a rozlúčili sa s rokom úspešne," dodal slovenský kapitán.