Main Content

Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - FC Barcelona

streda, 27. apríl 2011 14:29 | Autor: Martin Gregor

Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - FC Barcelona
Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - FC Barcelona | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes večer nás čaká tretie El-Classico v krátkej dobe po sebe. Prvé dve skončili pozitívnejšie pre Real Madrid, ktorý dokázal najprv uhrať remízu s desiatimi hráčmi v domácej Primera Division a následne zdolať Barcelonu po predĺžení aj v Copa del Rey (finále španielskeho pohára). Jedno je však isté, dnešné stretnutie bude mať ešte oveľa väčšiu váhu dôležitosti ako predchádzajúce dve. Ide predsa o postup do finále Ligy majstrov!

Real Madrid - FC Barcelona, 20.45

Žreb hral mierne v prospech Barcelony, ktorá nastúpi v úvodnom zápase na pôde Madridčanov. Už nejeden dvojzápas vo vyraďovacej fáze ligy majstrov potvrdil tvrdenie, že je oveľa výhodnejšie odohrať odvetu doma. Tlak bude väčší na hráčoch Realu, ktorí cítia povinnosť doma zvíťaziť a zároveň musia myslieť na to, aké hrozivé následky môže mať pre nich inkasovaný gól.

Opisovať formu týchto tímov je pomerne zbytočné. Dobre vieme, že väčšina z vás patrí k fanúšikom jedného, alebo druhého klubu a tak vývoj v Primere Division sleduje mimoriadne podrobné. Predsa len však cítime, že momentálne je na tom Real o čosi lepšie ako Barcelona, hoci herný prejav a držanie lopty stále hovorí v prospech zverencov Pepa Guardiolu.

Hráči Bielého Baletu vynikajúco načasovali svoju formu do záveru sezóny. Už to nie je ten Real, ktorý nemal v úvode sezóny šťavu. Momentálne hrajú mimoriadne kompaktne a čo je dôležité v ich zostave sa objavuje čoraz viac hráčov, ktorí sú schopní rozhodovať zápasy. Už to nie je len Cristiano Ronaldo. Postup cez Lyon im zabezpečil Benzema a cez Tottenham Adebayor. V poslednom ligovom zápase proti Valencii zahviezdil konečne aj navrátilec po zranení Kaká, na ktorého strelecké hody sa čakalo naozaj dlho. 

Video uputávka k zápasu ...

Pri prvom pohľade na hru Barcelony nevidíme od úvodu sezóny žiadny rozdiel. Stále je to mužstvo, ktorá dokáže držať loptu 75% zápasu (aj proti Realu) no tiež sme si nemohli nevšimnúť ich trápenie proti Realu v posledných dvoch stretnutiach. V lige na Santiago Bernabeu strelili síce vedúci gól, no vo finále Copa Del Rey ani neskórovali. Žeby Mourinho ušil ďalšiu pascu na Barcelonu, podobne ako tomu bolo minulú sezónu, keď sedel na lavičke Interu Miláno?

Tipovať výsledok zápasu Barcelony  s Realom je vždy mimoriadne ťažké a málokedy si môžeme byť tipom absolútne istí. Už nie je úvod sezóny, kedy bol rozdiel medzi hrou Barcelony a Realu badateľný. Momentálne hrajú obe mužstvá výborne, Real je dokonca možno ešte o kúsok lepší, pretože dokáže vyťažiť z menej viac.

Jedno je však isté, v posledných dvoch zápasoch padli len 3 góly a to sa v druhom prípade dokonca aj predlžovalo. Tipovať nižší počet gólov (under 2,5 s kurzom 1,80 na BetClic) je preto prvou z možností. Nás však skôr zaujala stávka na remízu a to z z dvoch dôvodov: Tým prvým je to, že predchádzajúce dva vzájomné zápasy, ktoré sa odohrali v posledných dňoch skončili po základnej hracej dobe remízou (1:1, 0:0). Druhý argument je možno ešte silnejší – v prvom z dvoch stretnutí vo vyraďovacej fáze nechce ani jedno mužstvo prehrať, tímy sa vždy sústreďujú hlavne na zabezpečenú obranu. Mourinho dobre vie, že inkasovať doma by pri pomýšľaní na postup naozaj nemal a Barcelona naopak vie, že remíza na pôde Realu by znamenala pre Barcu dobrú východiskovú pred odvetným zápasom na Nou Campe, kde je Barcelona schopná ešte viac dominovať.

Náš tip: remíza [ kurz 3,30 na BetClic ]