Main Content

Réway a NHL? Skôr uprednostňuje Európu

štvrtok, 19. november 2015 10:45 | Autor: Martin Gregor

Réway a NHL? Skôr uprednostňuje Európu
Réway a NHL? Skôr uprednostňuje Európu | zdroj: © TASR

Martin Réway si našiel nové pôsobisko. Od včerajšieho dňa je hráčom švajčiarskeho klubu Fribourg-Gottéron, ktorý je priebežným lídrom NLA.

Réway by mal vo Fribourgu dostávať viac priestrou na ľade v porovnaní s tým, čo odohral za Spartu Praha. Prispieť k tomu má aj skutočnosť, že švajčiarskému klubu aktuálne chýbajú v zostave dve najväčšie útočné hviezdy. Aj to je dôvod, prečo Fribourg v úsilí o získanie Réwaya konal tak rýchlo.

Podľa agenta mladého Slováka práve to rozhodlo, že skončil vo Švajčiarsku. ,,Slovan dal konkrétnu ponuku, ktorá bola v danú chvíľu Spartou Praha akceptovaná. Bolo to však závislé od jednej operácie zo strany „belasých“, ktorá sa v danej chvíli nemohla udiať,” vysvetlil prečo Réway napokon neskončil v Slovane v rozhovore pre sport.sk jeho agent Michal Sivek.

Réway podpísal s Fribourgom zmluvu len do konca sezóny. Jeho ďalšia hokejová budúcnosť je preto otázna. Veľa bude závisieť od jeho výkonov vo zvyšnej časti tohto ročníka. Pokúsi sa však Réway zabojovať o NHL? ,,Keď som sa bavil s Martinom, tak v tejto chvíli sa vidí radšej na starom kontinente,“ prezradil pre sport.sk Michal Sivek.

Martin Réway vstúpil do seniorského hokeja len v minulej sezóne. Za Spartu Praha odohral odvtedy 60 zápasov s bilanciou 64 bodov. V čase, keď sa rozhodol ukončiť spoluprácu s pražským klubom bol najproduktívnejším hráčom českej extraligy. Na konci minulého ročníka si prevzal ocenenie nováčik sezóny českej ELH.

V NHL naňho stále vlastní práva Montreal Canadiens. Podľa stránky habseyesontheprize.com stále patrí medzi veľké nádeje Canadiens.