Main Content

Slovan stráca na play-off len 2 body. Lenže...

piatok, 20. november 2015 14:15 | Autor: Martin Gregor

Slovan stráca na play-off len 2 body. Lenže...
Slovan stráca na play-off len 2 body. Lenže... | zdroj: © TASR

Po dlhšom čase je pohľad fanúšikov Slovana Bratislava na tabuľku KHL priaznivejší. Ale len na prvý pohľad.

Po včerajšom zázračnom víťazstve Slovana Bratislava na ľade CSKA Moskva, aktuálne tretieho najlepšieho tímu KHL, stráca Slovan (45 bodov) na ôšme miesto v západnej konferencii len dva body.

Horší je ale pohľad na počet odohraných zápasov. Kým Slovan čaká už len 26 stretnutí, Soči, ktoré je ôsme a má o dva body viac ako „belasí“ (47b), má tri zápasy k dobru.

To isté platí aj o desiatom Dinamu Minsk (44b) a jedenástom Podolsku (43b). Týmto klubom stačí, aby vyhrali jeden z troch zápasov, ktoré majú oproti Slovanu k dobru, a dostanú sa v tabuľke pred celok z Bratislavy.

Priazniví nie je ani pohľad na zostávajúce zápasy Slovana. Áno, belasí hrajú ešte o 78 bodov, no 16-násť z 26 zostávajúcich stretnutí odohrajú vonku.

Je tu ale jedno pozitívum. Väčšinu zápasov s rivalmi o postup odohrá Slovan doma, kde privíta postupne Čerepovec, Soči, Dinamo Minsk, Podolsk, Dynamo Moskva, Medveščak a Dinamo Riga.

Vonku nastúpia proti  priamym súperom o play-off už len proti Rige, Spartaku Moskva, Petrohradu a tri kolá pred koncom proti Soči.

Ak sa podarí Slovanu vyhrať väčšinu týchto stretnutí mohol by play-off nakoniec uhrať.

Aktuálnu tabuľku KHL nájdete tu >>>