Main Content

Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 23. november 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 17. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sme spoznali jesenného majstra, ktorým sa Trenčín, pričom ten si ešte zvýšil náskok na čele tabuľky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – V zlomových momentoch udržal Záhorákov nad vodou. Nedovolil streliť kľúčový prvý gól stretnutia Bénesovi, Jánošíkovi a ani Paurovi. No dobré zákroky vyťahoval za každého stavu, vyžarovala z neho istota a pre Žilinčanov bol proste neprekonateľný.

Obrancovia

Petr Pavlík (Senica) – V zápase proti Žiline sa posunul v trojčlennej stopérskej trojici zo stredu na jej pravý kraj, ale jeho výkon to neovplyvnilo, opäť bol kvalitný. Zastavil niekoľko nebezpečných výpadov a tiež odvrátil viacero nebezpečných centrov. Ako správny kapitán bol lídrom defenzívy, ktorá neinkasovala.

Ľubomír Michalík (Dunajská Streda) – Na Žitnom ostrove boli dôležitým faktorom výkony oboch defenzív. Kým tá hosťujúca na čele s gruzínskym reprezentantom Chubutiom bola na smiech, domáca bola výrazne pevnejšia, aj keď treba dodať, že iba tam, kde hral Michalík. Ten si dokonca pripísal asistenciu pri treťom góle, keď odhlavičkoval loptu tak ďaleko, že Szarka po chybe Chubutiu išiel do nájazdu.

Róbert Pillár (Senica) – Pred zápasom so Žilinou si zlomil nos, preto musel nastúpiť s ochrannou maskou, no ak hostia dúfali, že kvôli tomu nebude poriadne vidieť, opak sa spal pravdou. Pillár videl všetko a všetko aj vyriešil. Predviedol niekoľko ukážkových defenzívnych zákrokov, ktorými zmaril súperovi minimálne čisté šance.

Stredopoliari

Mitchell Schet(Trenčín) – Skúsený 27-ročný holandský krídelník veľmi dobre doplnil legionársku kolóniu pod hradom Matúša Čáka. Ukázal to aj zápas v Ružomberku, kde si s ním domáci nevedeli poradiť. Po centri Van Kessela otvoril skóre z prvej strely hostí na bránu a v druhom dejstve zas prihral Schet na gól Van Kessela.

Erik Daniel (Myjava) – Na kopaniciach sa hral dôležitý zápas pre obe mužstvá, keď domáci sa chceli priblížiť čelu tabuľky a hostia vzdialiť jeho koncu. Tento súboj rozhodol nakoniec Daniel. Nestrelil síce ani jeden gól, ale prvý padol z priameho kopu po faule naňho a svoj dobrý výkon korunoval skvelou individuálnou akciou a centrom na víťazný gól Sládeka.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Mal veľký podiel na víťazstve Trenčanov pod Čebraťom. S jeho veľkým pričinením hostia v zápase po prvom góle herne dominovali a v druhom polčase domácim už nič nedovolili. Svoj veľký prehľad ukázal pri druhom góle, keď z vlastného pokutového územia vysunul Van Kessela, ktorý nezaváhal.

Peter Orávik (Zlaté Moravce) – Mal veľkú zásluhu na tom, že Zlaté Moravce dokázali otočiť zápas so Skalicou, keďže mal podiel na každom góle domácich. Po jeho centri vznikla penaltová situácia a vylúčenie Konečného. Pri ďalších dvoch góloch si už pripísal asistencie, keď v oboch prípadoch presne našiel Tawambu.

Gino van Kessel(Trenčín) – Zápas na Liptove mu patril, veď sa postaral o všetky tri góly hostí. Reprezentant Curacaa pred prvým gólom zabojoval a nacentroval takým spôsobom, že Schet už nemohol nedať. Ďalšie dva presné zásahy už zaznamenal sám, keď sa najprv pohral s obranou domácich a neskôr mu Schet vrátil požičané.

Útočníci

Ákos Szarka (Dunajská Streda) – Bol ústrednou postavou piatkovej predohrávky, keď sa postaral o všetky tri góly domácich. Prvý padol z pokutového kopu po faule naňho, druhý strelil už sám, keď využil vysunutie od Polievku, pri treťom preukázal bojovnosť, získal na oko stratenú loptu a strelil gól.

Leandre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce) – V dôležitom zápase o záchranu urobil rozdiel. Skalica sa síce dostala do vedenia, ale nebolo jej to nič platné, pretože Tawamba mal strelecký deň. Zaznamenal svoj prvý hetrik, keď prvý gól strelil z pokutového kopu, pri druhom ukázal dobrú techniku a pri treťom silu v hlavičkových súbojoch.