Main Content

Ako to ide veteránom NBA? Dirk je jasné jednotka!

pondelok, 23. november 2015 09:55 | Autor: Viktor Štefaňák

Ako to ide veteránom NBA? Dirk je jasné jednotka!
Ako to ide veteránom NBA? Dirk je jasné jednotka! | zdroj: © TASR

Veteráni NBA, tí, ktorých obdivujeme posledných 10, ale aj 15 či 20 rokov, sú stále „v hre“. V NBA sa pozreli na rebríček hviezd aj z opačnej strany. Nie len klasický MVP pohľad, ktorý sme vám priniesli nedávno, ale aj prehľad veteránov, ktorým to v lige stále sype.

Dirk Nowitzki

Nemecká hviezda, ktorá v lete ukončila na francúzskom Eurobasket reprezentačnú kariéru, stále sníva o titule. Majiteľ Mavs Mark Cuban robí všetko preto, aby dostal do tímu schopných hráčov, no na papieri to tak úplne nevyzerá. Oveľa lepšie ale na ihrisku. Mavs sú prekvapivo na tretej pozícii Západu a Dirk hrá v životnej forme. Zatiaľ má najlepšiu streľbu v kariére z poľa (52%) a aj z čiary trestného hodu (91%). 37-ročný veterán dal v sezóne aj 31 bodov, v zápase so silnými LA Clippers. Blake Griffin nevedel ktorá bije.

Pau Gasol

Španielska stálica hviezdila na Eurobaskete. Stal sa šampiónom aj MVP turnaja. Formu doniesol 35-ročný matador aj do Chicaga. Bulls sú zatiaľ tretí na Východe. Tento chlap nesklame v žiadnom tíme. V sezóne hrá síce menej minút a nedáva toľko bodov, ako kedysi. No priemery na úrovni (takmer) double-double? 13,8 a 9,7 hovoria za všetko. K tomu 2 bloky a cez 2 asistencie? Chýba niekomu v Chicagu Derrick Rose?

Dwyane Wade

Miami Heat sú zatiaľ druhí! Áno, je to pravda. Tím, ktorý vlani nehral playoff, predtým hral Finále ligy 4x v rade, má na papieri silný tím. A začína to ukazovať aj v zápasoch. Chris Bosh sa po vážnej chorobe vrátil v dobrom svetle, no veterán tímu Dwyane Wade žiari. Už to nie je ten istý hráč, ktorý sa vrhal po palubovkách, dunkoval cez big men po košom, hádzal krkolomné strely a dopady pod kôš. Zmenil hru, prispôsobil ju obitému telu a ako sám hovorí: „netreba si hru komplikovať.“ Síce mu klesli minúty, body aj % z poľa, stále je to mozog hry Heat.

Zach Randolph

Memphis nezačal dobre a krčí sa spodných miestach pre postup do playoff. No a Zach Randolph sa snaží ťahať tím pod košom, ako to robí celú kariéru. S Marcom Gasolom stále patria k tomu najlepšiemu pod košom v lige. Síce má menšie priemery v útoku (14,5 bodu), no doskoky si drží na veľmi slušných 8,7 na zápas. Šestky sú dokonca zatiaľ najlepšie v kariére. No Z-Bo a Grizz budú musieť zamakať.

Tim Duncan

Tento hráč tu bude dokedy? Ako keby ani nemohol mať slabú sezónu. Spurs sú druhí na Západe, ťahajú ich Leonard a Aldridge. No Timmy Duncan je stále platný člen kádru. 39 rokov je iba číslo. Dáva v priemere len 11,4 bodu na zápas, no na ploche sa zdrží čosi vyše 27 minút. A k tomu ešte vyučuje nového člena a hviezdu tímu Aldridgeho, ako sa to v Spurs vyhrávali tituly.

Kobe Bryant

Buďme úprimní, Kobe je tu len preto, že je Kobe. Hrá svoju (poslednú?) 20. Sezónu v lige. Všetky drese LA Lakers. Kto vie, ako by dopadli v Charlotte, keby tohto hráča nevymenili hneď na drafte. Predsa len, 17 ročný chlapec zo strednej je veľký otáznik. A je ním opäť. 6-19, 5-16, 3-15 a 8-24. To je jeho streľba v zápasoch sezóny 2015-2016. Lakersland opäť v playoff nebudú a vie to aj Black mamba. No stále nás baví pozerať sa, ako bojuje proti všetkým. Sám...