Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.11.)

streda, 25. november 2015 09:48 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.11.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Neskutočnú formu má momentálne Barça. V posledných štyroch zápasoch neinkasovala, pričom nastrieľala 16 gólov. Včera to naplno „schytal“ AS Rím, ktorý prehral 1:6.

REAL MADRID: Vo veľmi nefutbalových témach sa objavuje meno Karima Benzemu, ktorý je najnovšie pod paľbou kritiky za odpľutie si bezprostredne po francúzskej hymne, hranej na pamiatku obetí parížskeho teroristického útoku. Didier Deschamps bol, dokonca, vyzvaný niekoľkými poslancami, aby útočníka vyradil z reprezentácie. (The Week)

REAL MADRID: Cestu na Ukrajinu neabsolvovali dvaja obrancovia. V zápase so Šachťarom Doneck chýba Sergio Ramos aj Marcelo, obaja pre zranenia z neúspešného El Clásica a chýbať by mali zhruba 2 týždne. (Fox Sports)

SEVILLA: 31-ročný záložník Piotr Trochowski viedol s Andalúzanmi spory pre predčasné ukončenie zmluvy. Všetko už, údajne, skončilo mierom, hoci podrobnosti dohody známe nie sú. (Fichajes.com)

DEPORTIVO: La Coruñčania v sobotu nečakane zdolali Celtu Vigo 2:0 a brankár Germán Lux verí, že práve domáce výkony budú tým, čo ich udrží nad zónou zostupu. „Som šťastný, pretože sme hrali dobre a uhrali dobrý výsledok. Zápasy ako tento, sú veľmi dôležité. Som rád za to, čo robím.“ povedal krátko po zápase. (Football-Espana)

MÁLAGA: Žiadne výhovorky, treba začať hrať. To sľubuje Nordin Amrabat, krídelník momentálne poslednej Málagy. „Nezaslúžime si byť na takejtko pozícii. Musíme zmeniť všetko. Atmosféru aj klímu.“ zhodnotil deväť získaných bodov v 12 vystúpeniach. (Clubcall)

LA LIGA: UEFA začína skladať tím roka a tradične silné zastúpenie má španielska liga. Zo 40-člennej nominácie hrá takmer polovice na Pyrenejskom polostrove. Ôsmi za FC Barcelona, kvarteto hráčov je z Realu Madrid, dvaja sú z Atlética Madrid a dvoch reprezentantov má aj Sevilla. (BBC)