Main Content

Hokejová legenda: NHL by sa mala presunúť z USA do Európy!

piatok, 27. november 2015 15:34 | Autor: Dávid Lech

Hokejová legenda: NHL by sa mala presunúť z USA do Európy!
Hokejová legenda: NHL by sa mala presunúť z USA do Európy! | zdroj: © TASR

Najslávnejšia National Hockey League sa posledné roky borí s klesajúcou návštevnosťou na štadiónoch. Hokejová legenda Chris Chelios prišla s absolútne radikálnym riešením. Navrhuje presunúť NHL do Európy!

V zámorskej profilige s výnimkou niekoľkých celkov riešia tímy NHL nelichotivú bilanciu návštevnosti. K tejto problematike sa vyjadrilo už viacero hokejových osobností vrátane Patricka Roya, ktorý v rozhovore pre ESPN navrhoval zmenšiť brankársku výstroj, ktorá by tak strelcom dala väčší priestor na skórovanie. S týmto názorom pre zmenu nesúhlasil kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Hviezdny Kanaďan by bol radšej za zväčšenie bránok.

Tak či onak, s úplne revolučnou myšlienkou prišiel legendárny obranca Chris Chelios: „Celá NHL by sa mala presťahovať do Európy, my by sme hokej už nemali hrať,“ cituje amerického bývalého hokejistu portál sport.cz. Aby svoj názor uviedol na pravú mieru, jedným dychom dodal: „Chcem povedať toto: Ak Američania nedokážu oceniť hokej taký, aký je, možno si ho nezaslúžia.“

Apeloval tým predovšetkým na čoraz nižšiu návštevnosť hokejových zápasov na juhu USA. V aktuálnom ročníku na zápasy šiestich klubov chodí v priemere menej ako 15 000 fanúšikov. Najhoršie je na tom Carolina Hurricanes s priemernou návštevnosťou 11 036 divákov. Aj kvôli tribúnam zívajúcich prázdnotou sa viaceré celky boria so zlou ekonomickou situáciou a viaceré tímy doposiaľ bojujú s existenčnými problémami. Atlanta Thrashers bola nedávno dokonca nútená presťahovať klub do Winnipegu.