Main Content

Martin Réway: Po sezóne bude rozmýšľať nad návratom do Ameriky!

nedeľa, 29. november 2015 11:51 | Autor: Martin Gregor

Martin Réway: Po sezóne bude rozmýšľať nad návratom do Ameriky!
Martin Réway: Po sezóne bude rozmýšľať nad návratom do Ameriky! | zdroj: © TASR

Martin Réway sa udomácnil v novom pôsobisku veľmi rýchlo. Prvé tri zápasy za švajčiarsky Fribourg pretavil v 5 kanadských bodov. V sobotu strelil proti Klotenu víťazný gól a celkovo nazbieral 3 body (2+1).

Martin Réway v treťom zápase za švajčiarsky Fribourg naplno odkryl svoje nesporné kvality. V sobotňajšom zápase s Klotenom strelil dva góly a na jeden prihral. Po troch stretnutiach má na konte už 5 bodov. Fribourg aktuálne nemá v kádri hráča, ktorý by mal okrem Réwaya priemer vyše bodu na zápas.

VIDEO: 2 góly a asistencia Réwaya v zápase s Klotenom

V prípade slovenského mladíka to ale nie je žiadne prekvapenie. Od sezóny 2014/2015, ktorá bola jeho prvou medzi mužmi, si stále drží priemer viac než bodu na zápas. Platilo to v českej Extralige, hokejovej Lige majstrov (CHL) a najnovšie aj vo švajčiarskej NLA. A samozrejme aj medzi juniormi.

Réway je vďaka vysokej produktivite stále zaujímavou postavou pre Montreal Canadiens, ktorý naňho vlastní práva v zámori. Preto o ňom po včerajšom výbornom výkone proti Klotenu píšu viaceré kanadské weby vrátane lapresse.ca, či habseyesontheprize.com.

Tieto weby však vedia aj o Réwayovej problematickej povahe. Ani v zamorí sa neprehliadli informácie o tom, ako odmietol pokračovať v hre za Spartu. ,,Nebol som dostatočne využívaný.  Nechápal som ich rozhodnutie. Minulý rok som nebránil dobre, tak som tomu rozumel. Ale tento rok som sa v tom výrazne zlepšil. Takže som im povedal aspoň trikrát, že nie som šťastný. Že potrebujem viac času na ľade, aby som sa zlepšoval,“ cituje Réwayove vysvetlenie lapresse.ca.

Fanúšikov Montrealu Canadiens teraz zaujíma najmä to, či Réway skúsi šťastie v ich organizácii. Postoj mladého Slováka je totiž nejednoznačný. Dokonca priznáva, že v kontakte s Montrealom už dlhšiu dobu nie je. Ako uvádza lapresse.ca Réway hovoril s predstaviteľmi „Habs” naposledy na posledných MS do20 rokov, na ktorých doviedol Slovensko k bronzovým medailám. To bolo pred 11 mesiacmi!

,,Dôležité je pre mňa teraz Švajčiarsko. Potrebujem pomôcť môjmu tímu k víťazstvám. Ale áno, myslím si, že by som mohol hrať americkú ligu. Budem nad tým rozmýšľať v lete, keď sa skončí moja zmluva vo Fribourgu,“ priznáva Réway.

Dúfajme, že sa Réway o šancu v NHL predsa len pobije. Bola by škoda neotestovať jeho talent medzi najlepšími hráčmi na svete.