Main Content

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 30. november 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 18. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sa na vrchných priečkach tabuľky nič nezmenilo, keďže vedúce kvarteto súťaže zhodne vyhralo o dva góly. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – Mal najväčší podiel na žilinskom víťazstve, ak teda hľadáme pozitívneho hrdinu na domácej strane. Za bezgólového stavu vychytal v čistej šanci Harbu a poradil si aj s nebezpečnou hlavičkou Baeza. Za už rozhodnutého stavu nedovolil v nadstavenom čase ani len čestný úspech Schranzovi, keď predviedol skvelý zákrok.

Obrancovia

Erik Čikoš (Slovan) – V Skalici fungovala belasým lepšie pravá strana, na čom má Čikoš veľkú zásluhu. Ukázal ťah na bránu a dobrý bol aj v kombináciách. No hlavne si skvele nabehol na Simovičov pas, obohral Ciprysa a spätnou prihrávkou vyzval Vitteka ku gólu, ktorý sa ukázal ako víťazný.

Martin Šulek(Trenčín) – Proti Senici to bol preňho veľký zápas, keďže sa prvýkrát v seniorskej kariére podieľal na góle. Pri druhom presnom zásahu našiel centrom Bera, ktorý aj s pomocou teču rozvlnil sieť. Šulek odviedol dobrú prácu aj v defenzíve, čo korunoval vtedy, keď skvelým sklzom nedovolil samostatný nájazd Kalabiškovi.

Ľuboš Kupčík (Podbrezová) – Svoje defenzívne úlohy si splnil k dokonalosti, pričom svoj výkon vyšperkoval aj dvoma kľúčovými defenzívnymi zákrokmi ešte v úvode zápasu. Najprv zastavil prihrávku Szarku, čím zmaril hosťom čistú šancu a onedlho zabránil istému gólu, keď pred čiarou zblokoval Pačindovu strelu.

Lukáš Skovajsa (Trenčín) – Ak by nebol Madu chorý, zrejme by ani nehral, no nakoniec mohli byť domáci vlastne spokojní, lebo Skovajsa si viedol veľmi dobre. Ofenzívu podporil, centre rozdal, raz aj nebezpečne vystrelil a hlavne pomohol k tomu, že Senica na domácu bránu za celý zápas ani raz nevystrelila.

Stredopoliari

Frederik Bílovský (Myjava) – V zápase proti Zlatým Moravciam ukázal svoju dôležitosť pre Myjavu. Všetky úlohy, ktoré mu boli zverené splnil, pričom pridal aj nadstavbu. Po Danielovej prihrávke strelil víťazný gól a pri tom na 3:1 si zas pripísal asistenciu, keď v sklze vysunul Dugu.

Tomáš Kóňa (Myjava) – Spolu s Marčekom pomohol defenzíve eliminovať nebezpečného Tawambu, pričom spoločne sa postarali aj o prvý gól, keď po Marčekovom priťuknutí Kóňa zakrútil loptu so šťastím až do brány. To udalo zápasu tón, pričom Kóňa hral v strede poľa aj naďalej tak, aby hostia nestratili víťazný rytmus.

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Mal veľký podiel na víťazstve Trenčanov nad Senicou, keďže hlavne vďaka nemu domáci herne dominovali. Koolwijk bol dobrý v medzihre a rozdával skvelé prihrávky. Tú najlepšiu pri otváracom góle Van Kessela, čiže Trenčín dal opäť gól ako prvý, čím sa šance hostí znížili na minimum.

Michal Faško(Ružomberok) – Na Zemplíne nechal prehovoriť svoju silnú ľavačka, ktorá domácim povedala, že nebudú mať nárok ani na bod. Skvelou prihrávkou našiel pri víťaznom góle Jakubka, ktorý sa mu už len mohol poďakovať za gól do prázdnej brány. No od Faška to nebolo všetko, keďže neskôr tvrdou strelou definitívne rozhodol, že tri body idú na Liptov.

Útočníci

Róbert Vittek (Slovan) – Vrátil sa po zranení a okamžite ukázal, aký je pre Slovan dôležitý. Vedel podržať loptu, otočiť ťažisko hry, no hlavne dal gól, čo väčšine jeho spoluhráčov robí problém. Vittek bol aj pri druhom góle, keď po jeho nákope na Milinkoviča domáci chybovali. Bol pri všetkom nebezpečnom, čo belasí vyprodukovali.

Martin Jakubko (Ružomberok) – Mohli by sme to nazvať aj ako kolo skúsených reprezentačných útočníkov, keďže iba oni sa dokázali z hrotov v tomto kole gólovo presadiť. Ostatní útočníci si dokopy pripísali len jednu asistenciu. Jakubko okrem víťazného gólu mal menší podiel aj na treťom ružomberskom, keď dobre s loptou zapracoval v krídelnom priestore.