Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.)

utorok, 1. december 2015 08:33 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Nové meno by čoskoro mal niesť Nou Camp a Katalánci už hľadajú sponzora, ktorého takýmto spôsobom poctia. Po zapísaní Qatar Airways na dres pôjde o ďalší marketingový krok v rozpätí dvoch rokov. (Sport-English)

REAL MADRID: Cristiano Ronaldo je už tretím najlepším strelcom v histórii Primera Division. Premenená penalta proti Eibaru ho dostala na úroveň Huga Sáncheza s 234 gólmi a pred ním je Telmo Zarra s 251 zásahmi a Lionel Messi s 290.

REAL MADRID: EURO 2016 sa blíži a Denis Čeryšev musí vyriešiť svoju situáciu v Reale. 24-ročný odchovanec odohral doteraz len 5 zápasov za „áčko“, a to má vyústiť do letného odchodu do Liverpoolu FC. (Metro)

VALENCIA: Udržanie Lucasa Orbána dá Netopierom skutočne veľa roboty. Okrem Bocy Juniors sa oňho zaujíma niekoľko európskych celkov a odhodlanie kúpiť tohto obrancu javí aj Borussia Mönchengladbach. (Transfermarkt)

ATLÉTICO MADRID: Ťažké zranenie Tiaga Mendesa vedie k špekuláciám o jeho náhrade, ktorej sa nebráni ani Diego Simeone. Adeptom na zimný príchod je 32-ročný Jéremy Toulalan z AS Monaco. (calciomercato)

ATLÉTICO MADRID: Po dlhšom čase dostanú možnosť ukázať sa mladíci Atlética. Madridčanov totiž dnes čaká pohárový zápas s Reus Deportiu a hoci Diego Simeone zdôrazňuje, že Copa del Rey si váži, priestor na isté experimenty tu je. (ESPN)

VILLARREAL: Pre svalové problémy vypadáva na istý čas obranca Mario Gaspar. Z hry je vynechaný po zápase na pôde Getafe (0:2). V ňom striedal krátko po zmene strán. (Marca)

VALENCIA: Kontrolu nad tímom z Mestally dočasne preberie Salvador Voro s asistentom Philom Nevillom. Po rezignácii Nuna sa najprv spomínal Neville ako hlavný coach, no veci sa majú inak. (ESPN)

BILBAO: Kormidelník Ernesto Valverde sa obáva, že Aritz Aduriz už dlho Athleticu verný neostane, no stále dúfa, že ho FC Barcelona nekúpi. „Je vrcholom našej hry alebo toho, o čo sa snažíme. Sme radi, že ho máme, ale je tu problém, pretože sa zlepšuje každým rokom. Pre nás je to klenot.“ vychvaľoval hráča po hetriku do siete Raya Vallecanio. (Goal)

MÁLAGA: Od včera sa dejú veľké personálne zmeny vo vedení. Prepustený bol generálny riaditeľ Vicente Casado, ktorého majú nasledovať ďalší členovia. Dôvodom má byť fakt, že sa zastal športového riaditeľa Maria Husilosa, ktorý je taktiež „na odstrel“. (Football-Espana)