Main Content

Benzema chcel Valbuenovi pomôcť. Rád by s ním vyhral Euro 2016

piatok, 4. december 2015 10:05 | Autor: TASR

Benzema chcel Valbuenovi pomôcť. Rád by s ním vyhral Euro 2016
Benzema chcel Valbuenovi pomôcť. Rád by s ním vyhral Euro 2016 | zdroj: © TASR

Paríž 2. decembra (TASR) - Francúzsky futbalista Karim Benzema predstúpil prvýkrát po prevalení vydieračskej kauzy pred médiá.

Útočník Realu Madrid povedal, že sa chce vrátiť do francúzskej reprezentácie a vyhrať domáce majstrovstvá Európy 2016 aj so spoluhráčom Mathieuom Valbuenom. Informovala agentúra AP.

Benzema je jedným z obvinených z konšpirácie a účasti v organizovanej zločineckej skupine v súvislosti s vydieračskou kauzou. Obvinení mali od Valbuenu vymáhať peniaze výmenou za to, že nezverejnia sexuálne video so šteklivými zábermi hráča, ktoré bolo nahraté na mobile. "Dúfam, že všetko dopadne dobre, všetci sa vrátime do reprezentácie a vyhráme EURO," povedal Benzema v rozhovore pre televíznu stanicu TF1. "Nehrám to len pred kamerami, nie je to žiadna hra. Hovorím úprimne," dodal.

Hviezdny futbalista svoju vinu v kauze popiera. "Je to jedno veľké nedorozumenie," povedal Benzema podľa Le Monde s tým, že Valbuenovi chcel pomôcť. Benzema vraj chcel Valbuenu na existenciu nahrávky upozorniť a ponúknuť mu pomoc kamaráta Karima Zenatiho, ktorý by vraj zadarmo zabezpečil, aby video zničili. Podľa vyšetrovateľov hral Zenati v prípade kľúčovú úlohu a je takisto podozrivý.

Iného futbalistu Djibrila Cissého nedávno zatkli, lebo poznal ďalšie zadržané osoby, on sám ale nefiguruje v prípade ako vydierač. O celom prípade však vedel, je obvinený z konšpirácie a tiež mu hrozí päťročný trest. Benzema je na základe rozhodnutia parížskej jurisdikcie pod súdnym dozorom, čo pre neho znamená zákaz stretávania sa s Valbuenom i osobami obvinenými v celom prípade.

V utorok sa k prípadu vyjadril francúzsky premiér Manuel Valls, ktorý nechce Benzemu v reprezentácii. "Nemá v nej miesto. Veľký športovec by mal byť príkladom. Ak nie je, nemá miesto vo francúzskej reprezentácii. Na našich predmestiach je mnoho detí a mladých ľudí, ktorí vzhliadajú k veľkým športovcom. A nosia modré francúzske dresy, čo je dôležité v týchto časoch. Ani minister, ktorý čelí predbežnému vyšetrovaniu, by nemal byť súčasťou vlády," povedal Valls pre rozhlasovú stanicu Europe 1.