Main Content

Za trapas Realu Madrid musí niekto v klube prevziať zodpovednosť

štvrtok, 3. december 2015 10:08 | Autor: Jakub Mihálik

Za trapas Realu Madrid musí niekto v klube prevziať zodpovednosť
Za trapas Realu Madrid musí niekto v klube prevziať zodpovednosť | zdroj: © TASR

Pohárové zlyhanie pri nasadení Denisa Čeryševa je len ďalšim dielikom do skladačky pohrom pre Real Madrid. Prijme už konečne niekto v klube zodpovednosť?

Blog Jakuba Mihálika

Na jednej strane súcitím s Čeryševom. Konečne sa opäť prebojuje do základu svojho materského klubu. Dokonca v súťažnom zápase. Dokonca dá gól. Aj tak to nestačí a kvôli nemu Real vypadne z jednej zo súťaží, v ktorej chcel uspieť. To sa neodpúšťa. Už teraz Rusovi ruže v Reale nekvitli. Po tomto incidente to bude už len horšie. Porazilo by ma.

Na druhej strane si však ruský krídelník podpílil vetvu pod sebou sám. Ja viem, že na matematiku čas v škole zrejme nemal. Ale snáď do troch vie narátať. Ako je možné, že si nepamätal, koľko kariet v minulom ročníku dostal? Keďže v Reale je nejaké šestnáste koleso na voze, veľa toho medzitým neodohral. Dokopy asi hodinu. S nostalgiou si tak mohol zaspomínať na časy, keď síce dostával karty, no aspoň hral. 

Nuž ale zrejme radosť z toho, že si konečne opäť zahrá vymazala aj pamäť. Alebo dúfal, že keď zmenil dres zo žltého na biely, aj jeho “register trestov” obelie. Nevedno. Koniec koncov, od toho, aby  počítal nejaké žlté karty sú v klube iní. Real je najväčší klub na svete. Platí stovky ľudí v realizačnom tíme. Niekto sa jednoducho mal nájsť, kto by si skontroloval, komu hrozí trest, prípadne už bol udelený. Nenašiel sa, a tak musí Real pykať. Vypadnutím, hanbou a posmeškami.

“Srandu” si ľudia budú robiť zrejme najviac z trénera Beníteza. A hoci nepatrím medzi jeho fanúšikov, tentokrát sa ho musím zastať. Minulý rok trénoval v Taliansku. Čeryšev nehral v Reale. Naozaj nemohol len tak z hlavy vedieť, či mladý Rus náhodou nemá pykať za karty. Na to má iných ľudí. Tí zlyhali. Už celkom iná vec je to, že Benítez si svoj realizačný tím mohol uspôsobiť tak, aby ho informoval aj o takýchto veciach. 

Na Real sa to v tejto sezóne valí. De Gea fiasko, debakel od Barcelony, Čeryševov fail. V klube sa zatiaľ tvária, že je všetko v poriadku. No zvonku to vyzerá tak, že to v klube absolútne nefunguje. Zlyhávajú hráči, tréneri, realizačný tím i prezident. Niekto by sa už konečne mal zachovať ako chlap a prevziať za činy, ktoré škodia dobrému menu klubu, zodpovednosť. Ja by som začal od piky. Stačilo, Florentino.