Main Content

Komentár Habs Eyes on the Prize: Réway je v ofenzíve skutočne famózny!

štvrtok, 3. december 2015 13:39 | Autor: Martin Gregor

Komentár Habs Eyes on the Prize: Réway je v ofenzíve skutočne famózny!
Komentár Habs Eyes on the Prize: Réway je v ofenzíve skutočne famózny! | zdroj: youtube.com

Portál habseyesontheprize.com, ktorý sa venuje kompletnej problematike okolo Montrealu Canadiens, píše o Martinovi Réwayovi čoraz častejšie. Mladý Slovák sa stal ústrednou postavou aj tradičného týždenného súhrnu mladých talentov Canadiens pôsobiacich v Európe.

,,Úspech, nie je iné slovo, ktoré by lepšie popísalo Réwayov prestup do švajčiarskej NLA. S ôsmimi bodmi v piatich zápasoch a priemerom 1.6 bodu na zápas nie je úplne absurdné tvrdiť, že Réway, ktorý prišiel o možnosť vyhrať kanadské bodovanie v Česku, môže to isté dosiahnúť aj vo Švajčiarsku,“ píše vo svojom týždennom súhrne redaktor habseyesontheprize.com.

,,Súčasný líder má 33 bodov v 24 zápasoch a Auston Matthews (favorit na post draftovej jednotky NHL 2016 pozn.red.) má 16 bodov v 16 zápasoch. Úprimne nemyslel som si, že Réway naskočí do NLA tak jednoducho,“ priznáva, že ani on nečakal taký skvelý začiatok slovenského mladíka v novej súťaži.

,,Hoci jeho body sa vo švajčiarskej lige hromadia, najlepší zápas, ktorý som videl Réwaya hrať v tejto sezóne, bol proti Švajčiarsku na medzinárodnom turnaji štyroch krajín v Nemecku. Síce nebodoval, ale bol hráčom zápasu,” vracia sa k októbrovemu turnaju, na ktorom slovenská reprezentácia po prehrách s USA (0:1) a Nemeckom (2:4) a výhre nad Švajčiarskom (4:0) skončila na poslednom mieste. Réway odohral turnaj v Nemecku práve v čase, kedy bol bez zamestnávateľa.

,,Stále sú tu oblasti, na ktorých musí zapracovať, ale v ofenzíve je skutočne famózny,“ chváli 20-ročného útočníka v závere týždenného hodnotenia.