Main Content

10 futbalových trénerov, na ktorých padá prach zabudnutia

piatok, 4. december 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

V minulosti sme ich mali pravidelne na očiach, pretože dlhodobo pôsobili v profesionálnom futbale, no dnes si na nich už veľa futbalových fanúšikov pomaly ani nespomenie, hoci by teoreticky mohli stále na najvyššej úrovni trénovať.

Erik Bogdanovský

Erik Bogdanovský

Onedlho bude mať len 47 rokov, ale vo vrcholovom futbale ho už dlhšie nevidieť. Na začiatku tohto tisícročia začal aj svoju trénerskú kariéru na najvyššej úrovni. Začal v 1. FC Košice a cez druholigový Senec sa vrátil do najvyššej súťaže, keď ho angažoval Ružomberok. Na svojom konte má slušných 82 zápasov v najvyššej súťaži v pozícii hlavného trénera. Neskôr robil funkcionára v Prešove, kde skončil v roku 2013. Možno aj to mu zavrelo trénerské možnosti, ale v najvyššej súťaži by mohol stále pôsobiť, lebo platné papiere na ňu má, čo si nemôže povedať ani viacero súčasných ligových trénerov.

Poznámka: Zaradili sme sem bývalých známych ligových trénerov, ktorí z nej majú bohaté skúsenosti, ale dlhšie v nej už nepôsobili a nepôsobia aktuálne ani v celoslovenskej súťaži. No zároveň by trénovať v lige ešte mohli, keďže na to majú vek alebo platnú najvyššiu trénerskú licenciu.


Foto: © TASR