Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.12.)

pondelok, 7. december 2015 11:19 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID:Neviem, prečo nie som rovnakým hráčom ako v Tottenhame. La Liga je iná súťaž, iný štýl futbalu. Možno to je dôvod.“ nechal sa počuť Gareth Bale, ktorý sa v Madride občas dostáva pod paľbu kritiky. Podľa bulváru ide o nepriamu výzvu anglickým celkom, aby ho získali. (Daily Mail)

BARCELONA: Zakopnutie v podobe remízy s Valenciou trénera Luisa Enriqueho nijak neznervózňuje a hráčov naďalej chváli. „Futbal nám dnes nevrátil naše úsilie, ale Valencia pracovala veľmi dobre v defenzíve a potom využila krásnu akciu Alcácera s Minom. Vzhľadom k výkonu sme si zaslúžili vyhrať, ale toto je veľkosť futbalu.“ hodnotil s vedomím dvojbodového náskoku na čele. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: Od leta háji útočník Raul Jimenéz farby Benficy Lisabon a nad návratom do Atlética už nerozmýšľa. Hoci je tomuto klubu vďačný za veľa vecí, 3 góly v aktuálnej sezóne z neho robia spokojného futbalistu. (Football-Espana)

VALENCIA: Veľmi smutná udalosť poznačila duel s Barcelonou. Jeden z priaznivcov Netopierov dostal po vyrovnávajúcom góle infarkt a hoci mu bola rýchlo poskytnutá pomoc, neprežil. (BBC)

ESPANYOL: Barcelončania dnes čelia Levante a o týždeň majú pred sebou rovnakého súpera v Copa del Rey. Tréner Sergio Gonzalez však má jasno v tom, že prioritou je La Liga, nie pohár. Sedembodová strata na pohárovú Európu je dostihnuteľná, čo je veľkou motiváciou. (Football-Espana)

MÁLAGA: 25-ročného záložníka Ignácia Camacha tento rok sužovali zranenia, ale tomu by mal byť koniec. Čoskoro sa zapojí do zápasového programu Los Boquerones a pokúsi sa vypomôcť pri vzdiaľovaní sa od zóny zostupu. (klubový web)