Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.)

utorok, 8. december 2015 10:10 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Brazílska legenda, Carlos Dunga, má jasno v tom, kto má tento rok získať Zlatú loptu. Je to jeho krajan, Neymar. „Prišiel jeho čas. Ronaldo hral výborne minulú sezónu, ale túto nie je na rovnakej úrovni. Messi bol tiež výborný, kým sa nezranil.“ vysvetľuje svoju voľbu. (Football-España)

BARCELONA: Katalánci pátrajú po defenzívnej posile a jednu si vyhliadli vo Fiorentine. 24-ročný Marcos Alonso Mendoza je síce odchovancom Realu Madrid, ale za „áčko“ odohral minimum duelov. Teraz by mohol zakotviť u konkurenta. (Sport-English)

REAL MADRID: Dnes proti Malmö ešte Sergio Ramos nenastúpi, no v nedeľu vo Villarreale už má byť fit. Po zranení ramena naplno trénuje, čo je priaznivým impulzom do ďalších bojov. (mundodeportivo)

ATLÉTICO MADRID: Po januári by už v tíme nemal figurovať argentínsky útočník Luciano Vietto. Posila z Villarrealu zaostáva za očakávaniami a na odchode sa dohodla aj s Diegom Simenonem. Údajný záujem je z Londýna od Chelsea a Arsenalu. (TribalFootball)

LEVANTE: 22-ročný krídelník Mauricio Cuero v januári opustí kolumbijský La Equidad, z ktorého len hosťuje v argentínskom Banfielde. Žabám sa zaviazal do konca sezóny 2019/20. (Sport.es)

REAL SOCIEDAD: La Real v nedeľu zdolal Eibar 2:1 a radosť z toho má celý tím. Útočník Imanol Agirretxe vidí pozitívny impulz: „Je veľmi dôležité, že máme druhé domáce víťazstvo po zlom štarte sezóny. Tieto tri body nám umožňujú pozerať sa v tabuľke vyššie.“ Tím zo San Sebastiánu je aktuálne na 15. mieste a od zóny zostupu sa vzdialil na rozdiel štyroch bodov. (sportsmole)

SPORTING GIJÓN: Zápas proti Las Palmas (3:1) si bude dlho pamätať 19-ročný Antonio Sanabria, ktorý sa stal najmladším autorom hetriku v histórii klubu. V histórii celej La Ligy sa dostal na štvrtú priečku. (ESPN)

RAYO VALLECANO: Predčasný koniec sezóny pre pretrhnutie achillovej päty hlási Patrick Ebert. Nemecký krídelník stihol v ročníku 2015/16 odohrať len 9 ligových a jedno pohárové stretnutie. (Football-España)