Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.12.)

streda, 9. december 2015 09:20 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Nevídanú exhibíciu včera predviedol Biely balet doma proti Malmö FF. Štyri góly Cristiana Ronalda, tri Karima Benzemu a jeden zásah Matea Kovačića znamenali víťazstvo 8:0.

REAL MADRID: Agent hviezdneho Poliaka, Roberta Lewandowskeho, bol údajne videný v Madride. To len potvrdzuje reči o stupňujúcom sa záujme Realu o forwarda Bayernu Mníchov. (ESPN)

BARCELONA: Líder ofenzívy, Neymar, sa stal najlepším hráčom novembra v La Lige. Ocenenie si však prebral ako zranený hráč, pretože má zranené trieslo a chýbať bude nešpecifikovanú dobu. (klubový web)

ATLÉTICO MADRID: Trénerom mesiaca sa stal v Primera Division Diego Simeone. Jeho zverenci v 3 ligových zápasoch nazbierali deväť bodov, k čomu pridali postup v Champions League aj Copa del Rey. (Daily Mail)

CELTA VIGO: Lov Arsenalu Londýn na Nolita bude trvať až do zimy. Angličania nestrácajú záujem o autora 8 gólov v tomto ročníku Primera Division a stále veria, že dostanú prednosť pred španielskymi záujemcami. (Mirror)

SEVILLA: Víťastvo nad Juventusom 1:0 posúva Sevillčanov do Európskej ligy, kde sa podľa trénera Unaia Emeryho cítia pohodlne: „Už nie sme sklamaní z vypadnutia z Champions League. Skupina nás priviedla k tomu, čo sa dalo očakávať. Je to deň, po ktorom môžeme byť šťastní.“ (Football-Espana)

VALENCIA: V pravý čas sa do služby prihlásil doliečený Shkodran Mustafi, ktorého opustili svalové problémy. V zostave proti Lyonu bol aj Álvaro Negredo, ktorého Nuno suspendoval pre kritizovanie defenzívneho štýlu hry. (Skysports)