Main Content

Chicago vysvetlilo prečo poslalo Daňa na farmu. Poukazuje na Teravainena

sobota, 12. december 2015 12:15 | Autor: Martin Gregor

Chicago vysvetlilo prečo poslalo Daňa na farmu. Poukazuje na Teravainena
Chicago vysvetlilo prečo poslalo Daňa na farmu. Poukazuje na Teravainena | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks sa včera rozhodlo poslať Marka Daňa na farmu do Rockfordu. Je za tým nespokojnosť s Daňovými výkonmi, alebo niečo iné?

Marko Daňo dúfal, že počas Vianoc zostane v Chicagu a klub mu oznámi, aby si hľadal v meste apartmán. To sa však nestalo. Blackhawks ho včera poslali na farmu do Rockfordu.

Podobnú situáciu zažil minulú zimu Teuvo Teravainen, ktorý v tejto sezóne už patrí medzi stálych členov zostavy ,,jastrabov“. Chicago sa zrejme snaží u Daňa uplatniť rovnaký prístup, aký v minulom roku použili u fínskeho útočníka. Vtedy to zafungovalo výborne a Teravainen sa Blackhawks odmenil v play-off.

,,Potrebujeme, aby hral,” vysvetľuje tréner Joel Quenneville. ,,Nehral dostatočný počet minút. Nehral dosť zápasov. Cítime, že odchod na farmu mu pomôže v napredovaní.“

Vrátme sa späť k Teravainenovi. Pred rokom mal 20 rokov a zažíval podobný scenár ako Daňo. Za farmu v Rockforde odohral 39 zápasov, aby ho na druhú polovicu sezóny povolali do prvého tímu. V základnej časti nazbieral v 34 zápasoch 9 bodov, no zažiaril najmä v play-off, keď na ceste za Stanley Cupom prispel 10 bodmi v 18 zápasoch. Na nováčika veľmi slušné čísla.

,,Je to mladý hráč. Hrať sedem či osem minút na zápas, nie je pozícia, v ktorej ho teraz chceme,“ dodal Quenneville k Daňovi.

S názorom trénera Chicaga sa nedá nesúhlasiť. Mladí talentovaní hráči potrebujú pracovať s pukom a pravidelne zbierať body. Daňo naopak hral v priemere len 8 minút na duel a úlohy mal úplne iné, ako rozhodovať zápasy. Posledné 3 stretnutia Chicaga ako zdravý hráč len presedel na tribúne. V 13 zápasoch tejto sezóny NHL nazbieral za Chicago dva body (1+1).

Na farme to ale bola iná pesnička. Za Rockford odohral 10 zápasov s bilanciou 8 bodov, čo lepšie naznačuje jeho ofenzívny potenciál. Daňo by mal v Rockforde dostať omnoho viac priestoru. Dôležité je, aby sa začal presadzovať najmä strelecky, pretože v tejto sezóne strelil dokopy zatiaľ len dva góly. Potom môže prísť návrat do NHL. Verme, že už natrvalo.