Main Content

Žreb Euro 2016: Čo hovoria na súperov Kozák, Tarkovič, či Pekárík?

sobota, 12. december 2015 19:31 | Autor: TASR

Žreb Euro 2016: Čo hovoria na súperov Kozák, Tarkovič, či Pekárík?
Žreb Euro 2016: Čo hovoria na súperov Kozák, Tarkovič, či Pekárík? | zdroj: © TASR

Prečítajte si ohlasy zo slovenského tábora na žreb Euro 2016. V skupinovej fáze sa Slovensko stretne s Walesom, Ruskom a Anglickom.

Ján Kozák, tréner SR (zdroj: RTVS): "Anglicko je atraktívny súper, v kvalifikácii vyhral všetkých 10 zápasov. Je to kolíska futbalu, pre divákov to určite bude atraktívny duel a pre nás veľká výzva. S Ruskom sme hrali prípravný zápas pred MS 2014, v ktorom sme prehrali 0:1. Rusi majú skúsené mužstvo, najmä v defenzíve hrajú dlho spolu, ale pre nás je to z druhého koša prijateľný súper. Na minulých šampionátoch malo kolísavú formu, takže si myslím, že sa s Rusmi dá hrať. Wales som si osobne neželal. Je to mužstvo, ktoré hrá s obrovským nasadením a má hráčov, ktorí vedia rozhodnúť zápas. Verím, že sa na jednotlivé súboje dobre pripravíme, s ich poradím som spokojný. Ja osobne sa teším, verím, že aj fanúšikovia, ktorí nás prídu v hojnom počte podporiť."

Štefan Tarkovič, asistent trénera (zdroj: RTVS): "Či môžeme byť spokojní so žrebom ukáže až samotný šampionát. Pre nás je hlavné, aby sme pripravili naše mužstvo a hráčov čo najlepšie, a aby sme mohli odohrať s každým súperom dobrý zápas. So všetkými tromi sme sa už stretli. Tieto tímy majú svoju kvalitu, nebudú to ľahké zápasy. Ťažko povedať, či toto poradie bude výhoda alebo nevýhoda. Asi je lepšie hrať na úvod proti papierovo slabšiemu súperovi, ale nemyslím si, že zápas s Walesom bude nejako ľahší ako s ostatnými. Samozrejme, musíme tam ísť s nejakým cieľom. Ísť tam s tým, že nepostúpime, by bol minimalistický cieľ."

Jozef Vengloš, bývalý tréner SR: "Majstrovstvá Európy sú významnou súťažou a podľa toho sme ani nemohli očakávať, že žreb bude ľahký. Verím, že pri dobrej športovej forme môže mužstvo Jána Kozáka ašpirovať na postup zo skupiny. No už samotná skutočnosť, že budeme účastníkmi tohto veľkolepého turnaja, je veľkým úspechom. Určite je dobré, že sme sa vyhli Španielom a Nemecku, ale aj Anglicko je silný protivník. Rusi majú kvalitný, veľmi skúsený tím, ktorý hrá už dlhšiu dobu pohromade. My však máme tiež dobré mužstvo. Opakujem, rozhodujúcim faktorom bude športová forma."

Dušan Radolský, bývalý reprezentačný tréner SR: "Ja si myslím, že to nie je ľahká skupina. Mohli sme však dopadnúť aj horšie, keby sme dostali Nemecko alebo Španielsko. Sú to majstrovstvá Európy, kde už niet slabého súpera, takže treba žreb rešpektovať. Nemáme čo stratiť. Osobne si myslím, že máme šancu na postup. Som optimista."

Peter Pekarík, obranca SR (zdroj: RTVS): "Spokojnosť so žrebom je v mojom prípade minimálna. Dostali sme veľmi ťažkú skupinu. Z prvého koša máme Anglicko, ktoré prešlo kvalifikáciou ako nôž maslom. Angličania majú top hráčov z Premier League, je to jasný favorit skupiny. Z druhého koša sme dostali veľmi silné Rusko, s ktorým sme odohrali niekoľko ťažkých zápasov, naposledy v máji minulého roka v Petrohrade. Je to skúsené mužstvo s vysokou kvalitou. Keď majú Rusi svoj deň, dokážu zdolať každého. Aj Wales je ťažkým protivníkom, tento tím je, rovnako ako my, debutantom na šampionáte a bude sa chcieť ukázať. Jeho najväčšou hviezdou je Gareth Bale, na neho si budeme musieť dať najväčší pozor. Naším cieľom je postup zo skupiny, nechceme do Francúzska iba cestovať a odohrať tam tri zápasy."