Main Content

VIDEO: Barcelona neudržala s La Coruňou dvojgólový náskok, Celta nezaváhala

nedeľa, 13. december 2015 00:05 | Autor: TASR

VIDEO: Barcelona neudržala s La Coruňou dvojgólový náskok, Celta nezaváhala
VIDEO: Barcelona neudržala s La Coruňou dvojgólový náskok, Celta nezaváhala | zdroj: © TASR

Barcelona 12. decembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona po deľbách bodov vo Valencii (1:1) a Leverkusene (1:1) zaváhali aj v sobotňajšom domácom dueli 15. kola španielskej Primery division s Deportivom La Coruňa.

Na Nou Campe premárnili dvojgólový náskok a iba remizovali 2:2. Na čele tabuľky tak má úradujúci šampión pred druhým Atleticom trojbodový náskok, Madridčania však môžu "Barcu" dostihnúť v prípade nedeľňajšieho triumfu nad Athleticom Bilbao. Odveký rival Real Madrid, ktorý sa v nedeľu predstaví na pôde Villarrealu, stráca na lídra päť bodov.

Barcelona nastúpila bez zraneného brazílskeho útočníka Neymara, ktorého nahradil v zostave mladík Sandro Ramirez. V oboch góloch "blaugranas" mal prsty Lionel Messi. V 39. minúte otvoril skóre z priameho kopu, keď ľavačkou krásne zakrútil loptu ponad múr k pravej žrdi. V 62. minúte sa po Argentínčanovej prihrávke delovkou z 23 m presadil chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič a zvýšil už na 2:0. Favorit však dvojgólový náskok neudržal, v 77. minúte znížil skóre Lucas Perez Martinez a štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času šokoval Barcelončanov Alex Bergantino, ktorý po rýchlom brejku parádnou strelou z prvej vyrovnal na konečných 2:2.

Úradujúci víťaz Ligy majstrov tak už tri zápasy nepozná pocit z výhry. "Nemám na to vysvetlenie," povedal skúsený stredopoliar Barcelony Andres Iniesta. "Za stavu 2:0 sme chceli náskok udržať, no stal sa presný opak - stratili sme kontrolu nad dianím. Také veci sa vo futbale stávajú. Stretnutie si dôkladne zanalyzujeme a podnikneme kroky, aby sa už nič podobné neopakovalo," dodal pre španielske médiá.

V ďalšom dueli Celta Vigo zdolala Espaňol Barcelona 1:0 a upevnila si tak štvrtú priečku v tabuľke. O triumfe galícijskeho tímu rozhodol v 42. minúte po individuálnej akcii Iago Aspas, domáci potom ustáli vyše 45-minútové "oslabenie" po vylúčení Pabla Pedra Hernandeza.

Španielsko - Primera division - 15. kolo:

FC Barcelona - Deportivo La Coruňa 2:2 (1:0)

Góly: 39. Messi, 62. Rakitič - 77. Perez, 86. Bergantino

Celta Vigo - Espaňol Barcelona 1:0 (1:0)

Gól: 42. Aspas, ČK: 47. Hernandez (Celta) po druhej ŽK

Levante - Granada 1:2 (0:0)

Góly: 66. Simao - 50. a 89. Penaranda

FC Sevilla - Sporting Gijon 2:0 (0:0)

Góly: 75. a 80. Gameiro (prvý z 11m), ČK: 74. Hernandez (Gijon)