Main Content

Kozák o žrebe: Čo ak Angličanov porazíme práve my?

nedeľa, 13. december 2015 10:43 | Autor: TASR

Kozák o žrebe: Čo ak Angličanov porazíme práve my?
Kozák o žrebe: Čo ak Angličanov porazíme práve my? | zdroj: © TASR

Košice 12. decembra (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák je s výsledkom žrebu EURO 2016 spokojný. V B-skupine sa jeho zverenci síce stretnú aj s neželaným Walesom, no reprezentačný kormidelník svojmu tímu verí a očakáva, že hráči sa pobijú o postup.

Reprezentačný tréner pred parížskym žrebom netajil mená súperov, s ktorými by sa v základnej skupine rád stretol a ani tých, ktorých si neželal. Napokon sa slovenský tím pri svojej premiérovej účasti na kontinentálnom šampionáte postupne stretne s Walesom, Ruskom a Anglickom. "Vedel by som si predstaviť aj inú, pre nás lepšiu skupinu. Som však spokojný. Aj pre fanúšika sú to atraktívni súperi. Anglicko i Rusko pravidelne hrávajú na šampionátoch a Wales má zase zaujímavé osobnosti, ktoré hrajú tímovo, a preto budú veľmi nepríjemným súperom," povedal tréner Ján Kozák pre TASR.

Z tímov, ktoré sa nachádzali v prvom koši žreb Slovákom prisúdil Angličanov. "Musíme rešpektovať silu Anglicka, ktoré vyhralo všetky zápasy kvalifikácie a je jediným tímom, ktorý získal plný počet bodov. Disponujú mladým mužstvom a sám som zvedavý, ako ME zvládnu. Predsa len je rozdiel hrať kvalifikáciu a samotný šampionát. Je to výzva a ja sa na zápas proti nim veľmi teším," poznamenal tréner Ján Kozák na margo súpera, s ktorým sa Slovensko neskôr stretne aj v kvalifikačnej skupine majstrovstiev sveta.

Angličania mali za sebou mimoriadne úspešnú kvalifikáciu, z ktorej na ME postúpili po suverénnych výsledkoch, ktoré vzbudzujú rešpekt. "Keď sme videli vyžrebovanie kvalifikácie ME, tak som naše šance na postup odhadoval iba cez baráž a vieme, ako to dopadlo. Myslím si, že máme mužstvo, ktoré má na postup zo skupiny. Verím našim hráčom a rovnako verím tomu, že na ihrisku odovzdajú všetko. Budeme sa snažiť odovzdať čo najlepší výkon, pre to tam pôjdeme. Videli sme, že Španieli všetko vyhrávali a prehrali až zápas s nami. Teraz všetky zápasy povyhrávali Angličania. Tí tiež musia niekedy prehrať. Čo keď ich zdoláme práve my?," povedal Kozák veľavravne.

Slovenský kormidelník si z druhého koša želal Rusko a toto prianie sa mu splnilo. "V koši, z ktorého nám vytiahli Rusko, boli aj silnejší súperi. Je to mužstvo, s ktorým si to môžeme futbalovo rozdať. Uvidíme, v akom stave bude v daný deň jedno či druhé mužstvo," uviedol Ján Kozák.

Konfrontáciu s Walesom, ktorý bude v sobotu 11. júna v Bordeaux prvým súperom Slovenska, si reprezentačný kormidelník neželal. "Wales som nechcel. Je to mužstvo, ktoré hrá tímovo, s veľkým nasadením. Majú osobnosti, ktoré vedia rozhodnúť zápas. Všetko však záleží v prvom rade od toho, ako budeme my pripravení. Verím, že naši chlapci budú zdraví, že budú vo svojich kluboch hrávať a prídu na ME v dobrej forme," zaželal si 61-ročný lodivod SR, ktorý si na rozbeh prial iného súpera. "Radšej by som hral prvý zápas s Anglickom. Prvý zápas býva opatrnejší a to by nám mohlo viac vyhovovať," poznamenal Kozák.

Úspešný tréner sledoval žreb v Košiciach a okrem "slovenskej" skupiny vnímal aj zloženie ostatných. "Česi majú veľmi ťažkú skupinu. Naopak A-skupina, v ktorej je Francúzsko, je podľa mňa najhrateľnejšia. Ich skupinu by som mal asi radšej než našu," dodal.

Slovenskí reprezentanti začnú prípravu na ME v marci, keď sa stretnú s tímami Írska a Izraela. Aj tie však ešte musí vedenie zväzu oficiálne potvrdiť.

žreb EURO 2016:

B-skupina: Anglicko, Rusko, Wales, SLOVENSKO

program SR:

sobota 11. júna o 18.00, Bordeaux: Wales – SLOVENSKO

streda 15. júna o 15.00, Lille: Rusko – SLOVENSKO

pondelok 20. júna 21.00, Saint-Étienne: SLOVENSKO – ANGLICKO