Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.)

piatok, 18. december 2015 10:59 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Majster Číny bol na Majstrovstvách sveta klubov úspešne pokorený. Pre bolesti brucha síce nenastúpil Lionel Messi, no výborne ho zastúpil Luis Suárez, ktorý hetrikom zariadil triumf 3:0. (BBC)

ATLÉTICO MADRID: Prezident klubu, Enrique Cerezo, zásadne popiera reči o tom, že Antoinne Griezmann v zime tím opustí. Francúza považuje za lojálneho a špekulácie, dokonca, vysmieva: „Antoinne sa nezaujíma o to, či oňho javia záujem šejkovia alebo modrá princezná.“ (Express)

VALENCIA: Premiérové víťazstvo v pozícii trénera Los Che zažil Gary Neville. Jeho zverenci v Copa del Rey zdolali Barakaldo CF 2:0, čo Angličan hodnotil veľmi kladne: „S výsledkom som spokojný. Talent v tíme je, rovnako aj kvalita. Ide len o to, aby sme stabilizovali výkony.“ (ESPN)

SEVILLA: August 2014 priniesol prestup Federica Fazia do Tottenhamu, no po necelých dvoch rokoch je možné, že príde k opačnému transferu. Argentínčan sa v Anglicku neuchytil a Andalúzania javia záujem. (Marca)

BILBAO: Athletic z posledných štyroch súťažných zápasov vyhral len jeden a v pohárovej odvete proti Linense nenechal nič na náhodu. Po triumfe 2:0 vonku rozstrieľal tohto súpera pred svojim publikom výsledkom 6:0. Kormidelník Ernesto Valverde to vysvetľuje tým, že ku Copa del Rey má veľký rešpekt, chce v ňom pokračovať, preto nenechal nič na náhodu. (Football-España)

MÁLAGA: Hanbu si v stredu v pohári vystrúhali Los Boquerones, ktorí vypadli s priemerným tímom druhej ligy. Po domácej výhre 2:1 uspel CD Mirandes aj na La Rosalede, a to výsledkom 1:0. (Marca)

DEPORTIVO: Zajtrajší zápas proti Eibaru možno vynechá stredopoliar Cani. Včera sa nezapojil do tréningu, pretože ho trápili žalúdočné problémy. (Marca)