Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.12.)

pondelok, 21. december 2015 10:59 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Novodobé Majstrovstvá sveta klubov majú po ôsmykrát európskeho víťaza. Barça zdolala vo finále argentínsky River Plate 3:0 dvomi gólmi Luisa Suáreza a jedným Lionela Messiho. (Sports.Yahoo)

BARCELONA: V Katalánsku bol včera ustanovený aj nový strelecký rekord. V kalendárnom roku 2015 totiž tím nastrieľal 176 gólov. Toto číslo môže byť ešte vylepšené 30. decembra, doma proti Betisu. (BBC)

REAL MADRID: Biely balet nechcel byť v tieni Barcelony a kým tá vyhrala MS klubov, Real rozobral Rayo Vallecano nevídaným výsledkom 10:2, pričom ešte v 12. minúte prehrával 1:2. (Goal)

REAL MADRID: Pri súčasných trénerských rošádach by priaznivci Realu celkom ochotne vymenili Rafaela Beníteza, no Keylor Navas sa ho včera zastal: „Rozumiem fanúšikom, nie sme na špici tabuľky, ale všetci sme s trénerom jednotní a to je dôležité.“ (AS.com)

VALENCIA: Remíza s Getafe 2:2 zo soboty má ešte jedno negatívum. Zápas nedohral obranca José Luis Gayá. Po zranení v oblasti pánvy bol podrobený ďalším vyšetreniam. (Mirror)

VALENCIA: Pred otvorením prestupového okna sa venuje veľká pozornosť záložníkovi Andrému Gomesovi. Manchester City sa rozhodol, že ho privedie za akúkoľvek cenu. Tá sa odhaduje na 30 miliónov eur. (Fichajes)

DEPORTIVO: Klubovú históriu včera obohatil Lucas Pérez, ktorý premenil proti Eibaru penaltu a skóroval v siedmom ligovom zápase po sebe. Pred ním to v tomto klube dokázal len 75násobný brazílsky reprezentant Bebeto. (ESPN)

DEPORTIVO: Medzi voľnými hráčmi už dlho nebude brankár Stipe Pletikosa. 36-ročný Chorvát sa v krátkom čase upíše La Coruñčanom potom, ako rozviazal spoluprácu s ruským Rostovom. (Sport.es)

RAYO VALLECANO: Prehra s Realom trénera Paca Jémeza poriadne rozčúlila, najmä pre výkony rozhodcov. „Už dávno som nevidel nič také groteskné a trápne. Cítime sa ponížení. Pokiaľ ide o rozhodcu, nemám čo komentovať. Čo urobil zle? Všetko.“ zhodnotil dve červené karty a pokutový kop proti jeho zverencom. (Goal)