Main Content

5 najlepších slovenských futbalových trénerov v roku 2015

utorok, 22. december 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Rok 2015 sa pomaly končí, no pre slovenských futbalových trénerov sa už vlastne skončil. Pozreli sme sa preto na ich prácu v tomto kalendárnom roku a vybrali sme piatich trénerov, ktorým podľa nás vyšiel rok 2015 v globále najlepšie.

Norbert Hrnčár

Norbert Hrnčár

Pôsobisko: Spartak Myjava

Po katastrofálnej jarnej časti (10 bodov) sa rozhodli na kopaniciach zmeniť trénera, pričom si v podobe Norberta Hrnčára vybrali veľmi dobre. Z tretieho najhoršiemu ligového mužstva jari 2015 sa totiž stalo tretie najlepšie ligové mužstvo jesene 2015. Pre myjavský Spartak to bola skvelá jeseň, veď zimuje na treťom mieste, čo je historický úspech pre tento klub, získal až 35 bodov, čo sa tiež zapisuje do klubových dejín, pričom dobrý pocit neskazilo ani predčasné vypadnutie v Slovenskom pohári, zvlášť, keď bolo na pôde ďalšieho fortunaligistu (Zlaté Moravce).

Poznámka: Hoci ste boli z minulých rokov zvyknutí na rebríček 10 najlepších slovenských trénerov roka, tentoraz sme ďalších piatich trénerov, ktorí by si boli takúto poctu zaslúžili, nenašli. A to preto, že k nejakému úspechu prišiel u každého z kandidátov vždy minimálne taký istý neúspech. Preto si radšej necháme pre tento rok miesto voľné, pričom by nás potešilo, ak by sme v roku 2016 mohli informovať o úspechoch čo najväčšieho počtu slovenských trénerov.


Foto: © TASR