Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.12.)

utorok, 22. december 2015 10:59 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Hviezdny Lionel Messi si na letisku v Japonsku vytrpel útok fanúšikov River Plate, pričom jeden z nich Argentínčana opľul. Takto reagovali na jeho gól proti svojim krajanom vo finále, hoci sa po ňom okamžite ospravedlnil smerom k tribúne s priaznivcami Los Millionarios. (Eurosport)

BARCELONA: Uznávaný futbalový novinár, Graham Hunter, sa domnieva, že Barça môže byť prvým klubom v histórii, ktorý dvakrát v rade získa treble, ale len so stopercentne zdravým Lionelom Messim. Katalánci sú už v osemfinále Ligy majstrov aj Copa del Rey a okrem toho vedú La Ligu. (Skysports)

BARCELONA: Argentínsky River Plate by chcel priviesť naspäť Javiera Mascherana, no do úvahy to pripadá až v lete 2018, kedy mu skončí kontrakt v Katalánsku. Za klub z Buenos Aires nastúpil naposledy v roku 2005. (sportsmole.com)

ATLÉTICO MADRID: Nedeľná prehra v Málage 0:1 je podľa Diega Simeoneho neosrpavedlniteľná a neprijíma žiadne výhovorky. Mužstvo sa pre toto zakopnutie nedokázalo dostať pred Barcelonu, navyše, dovolilo Realu Madrid dotiahnuť sa na dva body. (ESPN)

VALENCIA: Po konci sezóny 2015/16 sa Éver Banega už u Netopierov nezdrží a prestúpi. Túto situáciu sleduje veľké množstvo tímov, na čele s Juventusom Turín. (ESPN)

VILLARREAL: Žlté ponorky majú po 16 kolách 30 bodov, s čím je tréner Marcelino maximálne spokojný. Podarilo sa to po výhre na pôde silného Realu Sociedad a Španiel chválil najmä výborne hrajúcich stopérov. Podľa jeho slov, takéto umiestnenie v tabuľke poriadne skrášli Vianoce. (Football-Espana)

BILBAO: Krídelník Iker Muniain v tejto sezóne odohral prvý zápas a tréner Ernesto Valverde verí, že čoskoro nájde opäť svoju formu. Zároveň však zdôrazňuje, že Bilbao je v plnom tempe a návrat do zostavy nie je zaručený. (Futbol.as)

RAYO VALLECANO: Nedeľná prehra 2:10 s Realom Madrid sebavedomie mužstva poriadne naštrbila a Paco Jemez bude mať čo robiť. „Keď vidíte chlapov, stavaných ako hrady, plakať, je vám ich ľúto. Mohol som ich jedine utešovať, ale toto nás poškodí na celý týždeň.“ povedal počas tlačovej konferencie. (BBC)