Main Content

NHL: Na úvod sérií víťazstvá Washingtonu a San Jose

sobota, 30. apríl 2011 09:30 | Autor: TASR

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v úvodnom stretnutí semifinálovej série play-off Západnej konferencie NHL, keď v piatok zdolali Washington na jeho ľade 4:2.

O úspechu "bleskov" rozhodol záver druhej tretiny, v ktorej dokázali otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Najprv v 17. min vyrovnal na 2:2 Steve Downie a 32 sekúnd pred sirénou priklonil misky váh na stranu floridského tímu ostrostrelec Steven Stamkos. V druhom piatkovom zápase nedopostilo San Jose domácu prehru v prvom dueli tejto fáze eliminácie s Detroitom, "žraloci" sa ale poriadne vytrápili a o ich víťazstve 2:1 rozhodol až v 8. min predĺženia v deň svojich 24. rokov v play-off debutujúci center Benn Ferriero. Predtým sa v 10. min presadil nestarnúci Nicklas Lidström a až o 41 minút neskôr dokázal vyrovnať Joe Pavelski.

V sobotu sú na programe taktiež dva zápasy 2. kola play-off. V prvom semifinále Východnej konferencie sa stretne Philadelphia s Bostonom, ktorého kapitánom je slovenský obranca Zdeno Chára a na Západe sa uskutoční druhé meranie síl medzi Vancouverom a Nashville (stav série 1:0)

2. kolo play-off NHL, resp. semifinále konferencií - 1. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Východná konferencia:
Washington - Tampa Bay 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) - stav série 0:1

Západná konferncia
San Jose - Detroit 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0) - stav série 1:0

Sobotňajší program:
Východ: Philadelphia - Boston (1. zápas), Západ: Vancouver - Nashvillle (2. zápas, stav série 1:0)

© WEBNOVINY