Main Content

10 najlepších slovenských futbalistov v roku 2015

piatok, 1. január 2016 09:50 | Autor: Filip Chudý

Formu slovenských futbalistov na základe Šport7.sk indexu sme hodnotili od prvého po posledný zápas minulého roka. Celkovo sme vám priniesli 50 hodnotení, do ktorých sme zaraďovali 10 futbalistov s aktuálne najlepšou formou. Teraz nadišiel čas zistiť, ktorí hráči mali v uplynulom roku najlepšiu výkonnosť.

Tomáš Košický

Tomáš Košický

Počet bodov: 67
1.miesto: 1x
2.miesto: 2x
3.miesto: 1x

Veľmi dobrý rok má za sebou Tomáš Košický, teda minimálne jeho prvú polovicu. Odchovanec Interu Bratislava prišiel do Asterasu Tripoli v lete 2014 a Košický tomuto malému klubu z Arkádie dvakrát za sebou vychytal skupinovú fázu Európskej ligy. Druhýkrát sa to podarilo takým spôsobom, že Košický priviedol počas jari 2015 svoje mužstvo na historické tretie miesto gréckej ligy, ktoré zaručovalo priamu miestenku do skupiny Európskej ligy. Hneď v prvý hrací deň tejto súťaže ho UEFA zaradila za jeho výkon do ideálnej zostavy, lenže práve približne v tom čase začali aj jeho problémy, ktoré trvali do konca roka.

Poznámka
Body sa udeľovali nasledovne. Víťaz každého priebežného hodnotenia dostal 10 bodov, druhý v poradí 9 bodov, tretí 8 bodov atď.


Foto: © TASR