Main Content

Bude Ján Kocian čoskoro trénerom veľkého talentu nášho futbalu?

sobota, 2. január 2016 09:50 | Autor: Filip Chudý

Bude Ján Kocian čoskoro trénerom veľkého talentu nášho futbalu?
Bude Ján Kocian čoskoro trénerom veľkého talentu nášho futbalu? | zdroj: © TASR

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian zrejme dlho bez angažmánu nezostane. Podľa našich informácií je vysoko na kandidátskom zozname v jednom známom poľskom klube, v ktorom hráva aj veľký slovenský talent.

V poľskej Ekstraklase síce prebieha zimná prestávka, ale futbalový kolotoč sa úplne nezastavil. Viaceré kluby riešia trénerské otázky, pričom medzi ne patrí aj Lechia Gdaňsk. Tento severopoľský klub je aktuálne na desiatej pozícii, čo ani zďaleka nenapĺňa ambície klubu, ktorý skončil v minulej sezóne na piatom mieste. Aj preto Lechia začiatkom decembra odvolala nemeckého trénera Thomasa von Heesena, na ktorého miesto dočasne nastúpil jeho asistent Dawid Banaczek.

Ten síce vyhral s mužstvom dva z troch zápasov, ale vedenie gdaňského klubu hľadá aj tak nového trénera. Podľa našich informácií priamo z poľského prostredia to bude na 75 % opäť zahraničný tréner, pričom veľmi vysoko má byť na kandidátskom zozname Ján Kocian.

Bývalý reprezentačný tréner si urobil v Poľsku skvelé meno, keď v sezóne 2013/14 nielenže Ruch Chorzów zachránil, ale ho aj senzačne priviedol do pohárovej Európy, za čo dostal v Ekstraklase honor tréner sezóny. Následne viedol Pogoň Štetín, kde skončil v apríli minulého roka a odvtedy je bez angažmánu. Ale to sa môže čoskoro zmeniť. V Lechii Gdaňsk by mohol zároveň trénovať aj Lukáša Haraslína, ktorý patrí medzi najväčšie talenty nášho futbalu.