Main Content

Zemetrasenie v Reale Madrid. Opustí Biely Balet 10 hráčov?

sobota, 2. január 2016 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Zemetrasenie v Reale Madrid. Opustí Biely Balet 10 hráčov?
Zemetrasenie v Reale Madrid. Opustí Biely Balet 10 hráčov? | zdroj: © TASR

Je všeobecne známym faktom, že hráči Realu Madrid nemajú s trénerom Rafaelom Benitezom najlepší vzťah, preto vzniká stále viac špekulácií, ktoré hovoria o možnom odchode hviezd inam. Novinári z britského talkSPORT informujú, že ak sa situácia na Bernabeu nezlepší, gigantovi by mohlo dať Zbohom až desať kvalitných futbalistov. Je to reálne?

Britskí novinári sa odvolávajú na niekoľko zdrojov priamo zo Španielska, prezident kráľovského veľkoklubu Florentino Perez má vraj v pláne sa zbaviť desiatich hráčov kádra prvého tímu, pričom do pokladnice Realu Madrid by malo pritiecť až 200 miliónov libier. Perez je spokojný s koučom Rafaelom Benitezom, ktorého sám dosadil do funkcie, avšak hráči mu vyjadrujú podporu stále menej a menej.

Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že Perez zamáva aj svojmu „koňovi“ Benitezovi, no táto možnosť je menej pravdepodobná. Los Blancos boli pred týmto víkendom v Primera División na tretej priečke ligy za svojimi rivalmi Barcelonou a Atléticom Madrid. Situácia na čele ligy je však pomerne vyrovnaná, preto majú Pusinky stále priestor na zlepšenie situácie.

Kluboví šéfovia sa už vraj rozhodli, že tím bude postupne úplne prebudovaný. V španielskej televíznej šou El Chiringuito sa objavili informácie, podľa ktorých by mohli zo španielskej metropoly odísť francúzsky zakončovateľ Karim Benzema, nemecký stredopoliar Toni Kroos, španielsky záložník Isco, talentovaný strelec Jesé Rodriguez, nevyužívaný bek Alvaro Arbeloa, kvalitný kostarický brankár Keylor Navas, ruský mladík Denis Cheryšev či dokonca najväčšia hviezda mužstva Cristiano Ronaldo.

Vedenie Bieleho Baletu má mať pripravený už aj takzvaný plán obnovy. Za získané peniaze by vraj mohli prísť na štadióna Santiaga Bernabeua brankár Manchestru United David De Gea, krídelník londýnskej Chelsea Eden Hazard či zakončovateľ Bayernu Mníchov Robert Lewandowski.

O hráčov Bieleho Baletu je obrovský záujem po celej Európe, predovšetkým však v anglickej Premier League. Na spomínané mená si brúsia zuby celky ako Chelsea, Manchester United, Arsenal či Liverpool. Dobré správy by mohli nastať pre Red Devils, pretože v Madride nemá vraj najistejšiu pozíciu ani kapitán Sergio Ramos. Kremenitý stopér nemá mať taktiež najlepší vzťah s koučom Benitezom, pričom v láske sa nemá ani s prezidentom Perezom.

Nedávno sa vo veľkom špekulovalo o madridskom konci kolumbijského záložníka Jamésa Rodrigueza. Hrdina svojej krajiny z MS 2014 nie je v Reale tak využívaný, ako by bol v 90% európskych celkov. Objavili sa špekulácie, že číslo 10 by mohlo odísť do Anglicka, pričom obrovský záujem o jeho služby majú hlavne Chelsea a Manchester United.