Main Content

Na Floride chcú, aby Jágr hral v NHL do 50-ky

sobota, 2. január 2016 18:28 | Autor: Dávid Lech

Na Floride chcú, aby Jágr hral v NHL do 50-ky
Na Floride chcú, aby Jágr hral v NHL do 50-ky | zdroj: © TASR

Z podceňovaného celku sa stal čierny koň NHL. Florida Panthers zvíťazila v siedmich zápasoch v rade a vo Východnej konferencii im patrí skvelá štvrtá priečka. Ťahúňom floridského celku je pritom 43-ročný Jaromír Jágr.

Legendárny český útočník pozbieral v 34 zápasoch 26 kanadských bodov za 11 gólov a 15 asistencií. Na ľade trávi sedemnásť minút za zápas a je najproduktívnejším hráčom klubu. V zámorskej profilige vytvoril spoločne s Jonathanom Huberdeauom a Aleksandrom Barkovom jednu z najnebezpečnejších formácií.

Spoluhráči populárneho „Džegra“ pritom ešte neboli na svete, keď Jágr oslavoval svoj prvý zisk Stanley Cupu s Pittsburghom Penguins. „Oni dvaja sú rýchli a ja, dúfam, silný. Všetci sme dobrí v akciách jeden na jedného. Dokážeme využívať naše silné stránky,“ cituje štvrtého najproduktívnejšieho hokejistu histórie NHL hokej.idnes.cz. „Na ľade si rozumieme, makáme za seba navzájom. Týmto štýlom sa skôr či neskôr vždy niekto dostane do šance. A kto to bude, na tom nezáleží,“ nadšene pokračoval.

Florida Panthers mala doposiaľ dlhodobo najhoršie štatistiky návštevnosti domácich zápasov, no po tom, čo sa „panterom“ podarilo častejšie víťaziť, situácia sa začala meniť. „Vidíte vonku ako ľudia skandujú „Let’s go Panthers!“ a je to úplne spontánne. Nie je to nič, čo by vyprovokovala svetelná tabuľa, maskot alebo roztlieskavačka. Ide jednoducho o skutočný hokejový pokrik. V našom fanshope je teraz úplný nával. Ľudia nakupujú dresy a iné suveníry,“ opisoval portál sport.cz slová neskrývanej obrovskej radosti výkonného riaditeľa Petra Luukka.

Isport.blesk.cz pre zmenu prinieslo podobne nadšené slová Luukku: „Zažívame teraz pekne vzrušujúce obdobie, ľudia sú hokejom pobláznení.“ Po otázke ohľadom Jágrovej budúcnosti na Floride sa nechal počuť: „My tu Jágra nechceme mať len budúci rok, ale ďalších sedem.“ Sedemročná zmluva pre kladenského odchovanca by znamenala, že by kariéru v NHL ukončil ako 50-ročný. Rekord doposiaľ drží Gordie Howe, ktorý ukončil kariéru vo veku 52 rokov.

Samotný hokejista je ale pri podobných vyjadreniach opatrnejší: „Nechcem zavadzať a sedieť na lavičke, to je potom pre všetky strany nepríjemné. Preto podpisujem zmluvy vždy len na jeden rok,“ povedal legendárny hokejista.

Faktom ostáva, že hokejista Jágrových kvalít sa v hokejovom svete len tak ľahko nenájde a český útočník, ktorý vlani ukončil reprezentačnú kariéru, zanechal v samotnej hre nezmazateľnú stopu. JJ68 podáva bohaté skúsenosti ďalej a Floride tak aj s prispením hokejovej legendy rastú výnimoční hokejisti okolo ktorých sa dá postaviť víťazný káder.