Main Content

Oficiálne: Benítez v Reale končí. Nahradia ho klubové legendy

pondelok, 4. január 2016 19:44 | Autor: Jakub Mihálik

Oficiálne: Benítez v Reale končí. Nahradia ho klubové legendy
Oficiálne: Benítez v Reale končí. Nahradia ho klubové legendy | zdroj: © TASR

Rafael Benítez nakoniec neustál tlak, ktorý ho obklopoval prakticky od začiatku sezóny. Po nedeľňajšej remíze na pôde Valencie, ho vedenie klubu odvolalo.

Novinárom to oznámil v pondelok po 20. hodine prezident madridského klubu, Florentino Pérez, po tom, čo v pondelok zvolal stretnutie vedenia kráľovského klubu. 

Španielsky tréner, ktorý v minulosti viedol Valenciu, Liverpool, Chelsea, či naposledy Neapol, nastúpil pritom do funkcie len počas uplynulého leta, keď v klube nahradil obľúbeného Carla Ancelottiho. 

"Bolo to ťažké rozhodnutie, špeciálne pre mňa, pretože Rafa je skvelý tréner a skvelý človek", povedal Pérez na adresu trénera, ktorého ešte pred niekoľkými týždňami podržal.

Po 18. kolách sa však desaťnásobný víťaz Ligy majstrov nachádza „až“ na tretej priečke tabuľky Primera División, so štvorbodovou stratou na mestského rivala Atlético Madrid. Benítezovi nestačilo na udržanie pozície ani priemer 2,29 bodu na zápas, či jednoznačný postup do osemfinále Ligy majstrov. 

Ako jeho nástupcu označil prezident Pérez klubovú legendu Realu Madrid, Francúza Zinedina Zidana, ktorý doteraz viedol B tím Realu v tretej najvyššej španielskej súťaži a ako aktívny hráč priviedol Real k víťazstvu v Lige majstrov v roku 2002. Jeho asistentom by mal byť ďalší zo slávnej éry prvých Pérezových Galácticos, Argentínčan Santiago Solari. Ten sa doteraz venoval trénovaniu madridského dorastu, ale aj komentovaniu futbalového diania pre rôzne televízne stanice na čele s ESPN.

Populárny Zizou má podľa informácií Cadena SER už aj zálusk na prvú posilu Realu. Pokúsi sa presvedčiť Ikera Casillasa, aby sa vrátil na štadión Santiaga Bernabeua, ktorý po minulej sezóne vymenil za FC Porto.