Main Content

Trnava na jar zbrojí, získala reprezentačného trénera a exžilinské hviezdy

pondelok, 4. január 2016 19:47 | Autor: Filip Chudý

Trnava na jar zbrojí, získala reprezentačného trénera a exžilinské hviezdy
Trnava na jar zbrojí, získala reprezentačného trénera a exžilinské hviezdy | zdroj: © TASR

V Trnave tesne pred začiatkom zimnej prípravy riešili otázky v realizačnom tíme a tiež pokračujú v hráčskom zbrojení. Spartak posilní ďalší hráč, ktorý má hviezdnu žilinskú minulosť.

Aj keď sa dlho hovorilo o tom, že Ivana Hucka nahradí na trnavskej lavičke Michal Hipp, zmena na poste hlavného trénera nenastala, pričom Hipp je už aj oficiálne novým trénerom Vysočiny Jihlava. No v Spartaku Trnava aj tak prekopali realizačný tím, keď sa rozlúčili s tromi trénermi. Konkrétne s prvým asistentom Branislavom Mrázom, kondičným trénerom Milanom Ivankom a trénerom brankárov Rolandom Prajom.

Na pozíciu prvého asistenta prichádza trnavská legenda Miroslav Karhan, ktorý sa klubu upísal na dobru neurčitú. Na uvoľnené miesto kondičného trénera získala Trnava veľkú rybu, keďže sa jej na tri a pol roka upísal Martin Rusňák, ktorý pôsobí aj v realizačnom tíme Jána Kozáka pri slovenskej reprezentácii. Trénerom brankárov sa zrejme stane Pavol Kamesch, ale ten najprv musí ukončiť svoju zmluvu v Karvinej.

Trnava dnes navyše informovala aj o tom, že získala svoju tretiu zimnú posilu, ktorou sa stal opäť bývalý hráč Žiliny. Po Andrejovi Kadlecovi, ktorý prestúpil z MŠK priamo, ide navyše o dve bývalé veľké hviezdy žlto-zelených. Beninský reprezentant Babatounde Bello zamieril do Trnavy už v decembri a Róbert Jež dnes. Obaja podpísali zmluvy na jeden a pol roka. Jež mal síce ponuku na predĺženie zmluvy od Gornika Zabrze, ale ten mu ponúkol podľa našich informácií priamo z Poľska nový kontrakt iba do konca tejto sezóny, kým tento 34-ročný nitriansky odchovanec chcel ešte o rok dlhšiu zmluvu. Tú mu dala Trnava, preto sa upísal jej.