Main Content

Róbert Mak na roztrhanie, chcú ho nielen v Turecku, ale aj v Serii A!

utorok, 5. január 2016 09:50 | Autor: Filip Chudý

Róbert Mak na roztrhanie, chcú ho nielen v Turecku, ale aj v Serii A!
Róbert Mak na roztrhanie, chcú ho nielen v Turecku, ale aj v Serii A! | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentačný krídelník Róbert Mak sa vďaka svojim výkonom dostal na nákupný zoznam viacerých popredných klubov. Záujem oňho má nielen účastník jarných bojov v Európskej lige, ale aj klub zo Serie A.

So začiatkom zimného prestupového obdobia sa ešte viac vyjasňujú zámery jednotlivých klubov. Turecké médiá hlásia, že Galatasaray Istanbul má záujem rovno o dvoch slovenských futbalistov, konkrétne Róberta Maka a Miroslava Stocha. Hlavne v prípade nitrianskeho odchovanca by sa jednalo o pikantný prestup, keďže stále je kmeňovým hráčom mestského rivala Fenerbahce. Z tohto pohľadu sa tak reálnejšie javí Makov presun k žlto-červeným, keďže ťažko predpokladať, že účastník jarných bojov v Európskej lige bude nakupovať na tú istú pozíciu dvoch hráčov, ktorí mu navyše zaberú legionárske miesta.

Lenže o Maka sa zaujímajú aj inde. O odchovanca Slovana má mať eminentný záujem Atalanta Bergamo, o čom referujú priamo média z tohto mesta, ktoré dodávajú, že o Maka majú záujem aj viaceré kluby z Turecka, čiže by sa nejednalo iba o Galatasaray, ale aj o niektorých jeho ligových rivalov. Atalanta hľadá náhradu za Argentínčana Maxiho Moraleza, pričom práve Mak má byť ideálnym kandidátom. V PAOK-u Solún má zmluvu na ešte jeden a pol sezóny. Grécky klub ho kúpil v lete 2014 z Norimbergu za 400 000 €, no teraz ho môže predať za výrazne vyššiu sumu, ktorá by bola určite v miliónoch.