Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1)

utorok, 5. január 2016 11:12 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.1) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Dlhšie avizovaná zmena sa v Madride včera stala skutočnosťou. Pre neatraktívnu hru a zlé výsledky bol z pozície trénera prepustený Rafael Benítez a jeho funkciu prebral Zinedine Zidane, ktorý doteraz viedol rezervný tím. (ESPN)

BARCELONA: Lodivod Kataláncov, Luis Enrique, prežil úplne iný deň. Futbaloví historici a štatisti si ho zvolili za najlepšieho trénera roku 2015, kde sa umiestnil pred Pepom Guardiolom. (klubový web)

BARCELONA: Podľa médií pristupujú Diabli k zisku Brazílčana Neymara veľmi seríozne a chcú aktivovať jeho výkupnú klauzulu v Barcelone 140 miliónov libier. (Talksport)

BARCELONA: Po barcelonskom derby sa rozvinul rasistický škandál a terčom urážok bol Neymar. Hoci sa Španielsky zväz problémom zaoberať bude, futbalista s číslom 11 nič nepostrehol, nepočul a sústredil sa len na hru. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: Neúspešne si hľadá miesto v zostave krídelník Alessio Cerci a riešením nebolo ani hosťovanie v AC Miláne. Jeho púť tak bude pokračovať a teraz to má vyskúšať v službách FC Janov. (Football-Italia)

DEPORTIVO: Intenzívne atakovanie pohárových priečok vedeniu lichotí a trénerovi Victorovi Sánchezovi pripravuje návrh na novú zmluvu. Ten súčasný by platil len do leta. (todomercadoweb)

BETIS: Po vynechanom zápase proti Eibaru sa Holanďan Rafael Van der Vaart dlhšie na maródke zdržať nemusel. Chrbát ho už nelimituje a včera si naplno zatrénoval. (Marca)

GETAFE: Krídelník Ángel Lafita sa rozlúčil so spoluhráčmi a jeho novým klubom bude Al Jazira, pôsobiaca v Spojených arabských emirátoch. Pre dokončenie transferu ešte musí prejsť zdravotnou prehliadkou. (Marca)

GETAFE: Trináste mužstvo súťaže sa včera predstavilo na trávniku Gijónu a chýbal mu obranca Alexis so zranenou achilovkou. Plány však boli naplnené na jednotku aj bez neho a El Geta vyhrali 2:1. (Marca)

RAYO VALLECANO: Januárový prestupový termín odoslal na hosťovanie 24-ročného defenzivneho záložníka Ousseynouho Cissého. Do konca sezóny 2015/16 bude hrávať za belgický Waasland-Beveren. (klubový web)