Main Content

VIDEO: Po siréne sa strhlo peklo. Výsledkom 216 trestných minút a 5 suspendácií

utorok, 5. január 2016 11:50 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Po siréne sa strhlo peklo. Výsledkom 216 trestných minút a 5 suspendácií
VIDEO: Po siréne sa strhlo peklo. Výsledkom 216 trestných minút a 5 suspendácií | zdroj: youtube

V zápase farmárskych tímov Arizony Coyotes a Winnipegu Jets v ECHL sa po záverečnej siréne strhlo peklo na ľade. Do bitky sa zapojili aj brankári oboch tímov, v zápase sa udelilo 216 trestných minút a dodatočne bolo suspendovaných päť hráčov.

V dueli medzi farmou Arizony Coyotes Rapid City Rush a farmou Winnipegu Jets z Tulsa Oilers v ECHL sa aktéri zápasu postarali o negatívnu reklamu pre oba celky zámorskej profiligy. Rozhodcovia v stretnutí udelili 216 trestných minút, z toho 132 z nich arbitri udelili po záverečnej siréne.

27 sekúnd pred koncom zápasu sa hráč Tulsy Oilers Emerson Clark pustil do protihráča Jamesa Melindyho. Svojho spoluhráča šiel po naskočení na ľad pomstiť Garrett Clarke. Situácia sa napokon upokojila a zápas sa dohral bez väčších problémov. Po zaznení sirény ohlasujúcej koniec zápasu to ale prišlo.

Mathieu Gagnon po záverečnej siréne rozpútal doslova vojnu. Po jednej bitke Gagnon vstal z ľadu a snažil sa vyprovokovať ďalšiu pästnú výmenu. Brankár Rapid City Rush Danny Battochio sa zapojil do bitky so spomínaným Gagnonom, čo vyprovokovalo druhého brankára zápasu Kevina Carra k rovnakému činu. Rozhodcovia po konci zápasu dodatočne udelili 9 trestov do konca zápasu, z toho hneď dva patrili Mathieuovi Gagnonovi.

Video z celého incidentu: (na ľade to začína vrieť od času 1:51)


Disciplinárka nadeľovala

Vedenie ECHL sa týmto incidentom taktiež zapodievalo a suspendovalo piatich hráčov, ktorí prídu dovedna o 22 zápasov. Najhoršie dopadol 23-ročný rodák z kanadskej provincie Ontario Gagnon, ktorý si nezahrá v najbližších ôsmich zápasoch. Jeho spoluhráč a brankár Tulsa Oilers Kevin Carr bude svojmu tímu chýbať tri stretnutia. Päť zápasov zinkasoval hráč City Rush Jonathan Narbonne za zapojenie sa do bitky po nedovolenom naskočení na ľad a jeho spoluhráč Garrett Clarke bol potrestaný za rovnaké previnenie totožným trestom. Najlepšie napokon obstál hokejista, ktorý to všetko odštartoval – Emerson Clark za vyprovokovanie bitiek v posledných piatich minútach hry vynechá len jeden zápas.