Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.1)

streda, 6. január 2016 09:46 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.1)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.1) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Fanúšikovia netrpezlivo očakávajú návrat Ardu Turana na futbalovú scénu. Ten už oznámil, že v Barçe bude nosiť sedmičku. Ďalšia nová posila, Aleix Vidal, ostane verný svojmu doterajšiemu číslu 22. Hrať by mohli už dnes v pohárovom zápase proti Espanyolu. (Goal)

REAL MADRID: Zmena na poste trénera vyvoláva aj ďalšie zmeny. Zinedine Zidane si privádza asistenta Davida Bettoniho, s ktorým pracoval už v Castille. (Sports.Yahoo.com)

REAL MADRID: Za vylúčenie v zápase proti Valencii dostal Mateo Kovačić len jednozápasový trest. Chýbať teda bude v sobotnej konfrontácii s Deportivom La Coruña. (sport.es)

REAL MADRID & REAL SOCIEDAD: 22-ročný Španiel Jesé možno opustí Madrid len dočasne. Šepká sa totiž o jeho hosťovaní v San Sebastiáne. (Fichajes)

REAL SOCIEDAD: Baskovia predĺžili zmluvu s obrancom Aritzom Elustondom. V materskom klube sa vďaka včerajšiemu podpisu zdrží o tri roky dlhšie. (Marca)

SEVILLA: Minuloročný finalista Európskej ligy, Dnipro Dnipropetrovsk, z povedomia väčších klubov stále nevypadol. Los Rojiblancos poľujú na brankára Denisa Bojka, ktorý sa prebíja aj do zostavy reprezentácie Ukrajiny. (Transfermarkt)

ESPANYOL: Prezident klubu Joan Collet rázne odmieta akékoľvek rasistické pokriky na Neymara v nedávnom barcelonskom derby. „Bol som tam, rovnako ako ďalších 30 tisíc ľudí. Je to lož.“ odpovedal na obvinenia. (tribalfootball.com)

MÁLAGA: 25-ročný záložník Ignacio Camacho je pod drobnohľadom troch anglických tímov. Southampton ho plánuje kúpiť až v lete, no v hre ostáva Newcastle United a Tottenham. (calciomercato)

MÁLAGA: Mužstvo prejavilo záujem o Maura Zárateho z West Hamu United. Ofenzívne ladený Argentínčan si v minulosti okrem anglického odskúšal aj taliansky alebo katarský futbal. (Mirror)

LEVANTE: Vážne zranenie stehenného svalu odpísalo stredopoliara Josého Mariho. Nezahrá si minimálne najbližšie dva mesiace. (klubový web)