Main Content

Britské médium: Guardiola ako vstupenka Messiho do Premier League?

streda, 6. január 2016 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Britské médium: Guardiola ako vstupenka Messiho do Premier League?
Britské médium: Guardiola ako vstupenka Messiho do Premier League? | zdroj: © TASR

Anglický vicemajster Manchester City sa dlhodobo snaží získať najväčšiu hviezdu FC Barcelona – argentínskeho útočníka Lionela Messiho. Lukratívne ponuky pre klub či dlhodobý kontrakt pre hráča doteraz nefungovali. Citizens však možno v ságe Messiho príchodu svitlo na lepšie časy.

Anglický denník Daily Express dnes prišiel s informáciou, ktorá posúva záujem Sky Blues o rodáka z Rosaria do úplnej novej úrovne. Je všeobecne známe, že Manchester City je jedným z najväčších favoritov na získanie španielskeho trénera Pepa Guardiolu, ktorý po ročníku 2015/2016 skončí v Bayerne Mníchov a zamieri za novou výzvou. O hrdého Katalánca má okrem Citizens veľký interes aj Chelsea, záujem prejavili aj Manchester United a Arsenal.

Práve bývalý kouč FC Barcelona je však podľa britských novinárov najväčšou zbraňou celku z Etihad Stadium v boji o Lea Messiho. Man City ponúkalo minulý rok Barcelone trojmiestne miliónové sumy, avšak katalánsky gigant neprejavil nijaký záujem o predaj svojej najväčšej hviezdy. Navyše, aj keby Barca uvažovala o odchode čísla 10, súhlasiť by musel aj hráč, ktorý neraz potvrdil, že je v metropole Katalánska šťastný.

Pep Guardiola je však mužom, ktorý má prakticky od začiatku Messiho kariéry na hráča obrovský vplyv a bol to práve on, pod kým sa Leo stal svetovou futbalovou jednotkou. Daily Express sa preto pohráva s myšlienkou, že ak niekto môže City pomôcť k Messimu získaniu, je to práve Guardiola, ktorý má aj po rokoch s Argentínčanom vynikajúci vzťah.

44- ročný Guardiola, ktorý získal 19 trofejí za sedem rokov nedávno prehlásil: „ Dôvod, prečo neostávam v Bayerne je veľmi jednoduchý – chcem trénovať v Anglicku. To je jediný dôvod, prečo som nepredĺžil svoj kontrakt. Mám niekoľko ponúk, no ešte som sa nerozhodol, nič som nepodpísal, a preto o tom nebudem hovoriť.“

Dodajme, že čísla Lionela Messiho ostávajú aj naďalej viac ako výborné, muž s číslom desať na chrbte odohral v aktuálnej sezóne 19 zápasov, skóroval 13 gólov a na 6 presných zásahov prihral. Podľa nemeckého portálu transfermarkt sa jeho trhová čiastka pohybuje na úrovni 120 miliónov eur, pričom je reálne, že City by na jeho získanie obetovali aj o niekoľko desiatok miliónov vyššiu čiastku.