Main Content

Prestúpia elitní strelci z našich trávnikov do Poľska?

streda, 6. január 2016 19:52 | Autor: Filip Chudý

Prestúpia elitní strelci z našich trávnikov do Poľska?
Prestúpia elitní strelci z našich trávnikov do Poľska? | zdroj: © TASR

Z minulých rokov sme si už zvykli na to, že k našim severným susedom odchádza od nás viac futbalistov. A poľské kluby lovia v slovenskom rybníku aj počas tejto zimy, pričom majú záujem rovno o elitných strelcov.

Poľská Ekstraklasa sa stala pre futbalistov pôsobiacich na Slovensku veľmi atraktívnou, a to takmer po všetkých stránkach. Iba kúsok od našich hraníc je totiž súťaž s kvalitnou infraštruktúrou, veľkým fanúšikovským zázemím, ktorá je sledovaná v celej Európe a dá sa v nej aj dobre zarobiť. Zamierilo z nej zo Slovenska už veľa futbalistov, pričom ďalší budú nasledovať, a to už zrejme teraz v zime.

Zatiaľ je potvrdený iba prestup Martina Bukatu z Košíc k lídrovi Piastu Gliwice, ale poľské média informujú o tom, že čoskoro ho môžu nasledovať ďalší futbalisti, ktorí pôsobili na jeseň na Slovensku. V týchto dňoch sa menovite spomínajú dvaja elitní strelci, ktorí žiarili na jeseň v dvoch našich najvyšších súťažiach.

Prvým je najlepší strelec druhej ligy Matúš Paukner. Ten dal v Nitre výpoveď, keďže klub spod Zobora mu dlhoval peniaze. Stal sa tak voľným hráčom a tým ešte atraktívnejším pre záujemcov. Jedným z nich má byť Slask Vroclav, o čom sa hovorilo v zákulisí už od decembra, ale teraz už aj verejne. Vroclav na jeseň sledoval aj stredopoliara Stanislava Danka z Michaloviec, ale o jeho prestupe počas tejto zimy sa zatiaľ nehovorí.

Druhým elitným strelcov z našich trávnikov, ktorý môže prestúpiť do Poľska, je Gino van Kessel. Pogoň Štetín potvrdil, že má tohto reprezentanta Curacaa v hľadáčiku, ale zároveň dodal, že sa ešte rozhodne, či naňho pošle oficiálnu ponuku. Van Kessel má zmluvu s Trenčínom do konca sezóny.