Main Content

NHL All-Star Game po 22 rokoch bez Slováka. Pozrite si súpisky

štvrtok, 7. január 2016 10:05 | Autor: TASR

NHL All-Star Game po 22 rokoch bez Slováka. Pozrite si súpisky
NHL All-Star Game po 22 rokoch bez Slováka. Pozrite si súpisky | zdroj: © TASR

New York 6. januára (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL v stredu zverejnilo kompletné nominácie na blížiaci sa exhibičný Zápas hviezd.

Tradičný All-Star Game je naplánovaný na 31. januára v Nashville a uskutoční sa bez Slovákov, ktorí sa do výberov jednotlivých divízií nedostali. 

Od minulého týždňa boli známe mená štyroch kapitánov. Okrem českého veterána Jaromíra Jágra z Floridy Panthers fanúšikovia v hlasovaní zvolili za hráčov s "céčkom" aj Patricka Kanea z Chicaga Blackhawks, Alexandra Ovečkina z Washingtonu Capitals a kuriózne aj bitkára Johna Scotta z Arizony Coyotes.

Populárna exhibícia sa tento rok bude hrať premiérovo ako miniturnaj štyroch tímov z každej divízie, pričom v čiastkových dueloch nastúpia iba traja hráči na oboch stranách. Onedlho 44-ročný Jágr nedávno požiadal fanúšikov na Twitteri, aby mu hlasy neposielali. "Vážim si vaše hlasy, ale hrať traja na troch by ma mohlo zabiť. A ja ešte nechcem umrieť. Ďakujem za pochopenie," napísal krídelník Floridy na svojom účte. Legendárny útočník, ktorý v tejto sezóne NHL nazbieral 29 bodov v 37 zápasoch, napriek tomu dostal od fanúšikov z celého sveta najviac hlasov spomedzi hráčov z Atlantickej divízie.

Hlasovanie trvalo od 1. decembra 2015 do 1. januára 2016. Lídrom výberu Centrálnej divízie bude Kane, s 59 bodmi momentálne najproduktívnejší hráč súťaže. Ovečkin dostal najviac hlasov spomedzi hokejistov z Metropolitnej divízie a Scott z Pacifickej divízie. V jeho prípade preukázali fanúšikovia dokonalý zmysel pre recesiu, Scott je totiž viac ako gólmi známy svojimi tvrdými päsťami. "Zlý muž" Coyotes odohral v tejto sezóne iba 11 zápasov, v priemere strávil na ľade iba šesť minút, pričom si pripísal iba jednu asistenciu a 25 trestných minút. Tridsaťtriročný útočník počas celej profiligovej kariéry nazbieral v 285 súbojoch iba 11 bodov (5+6), ale až 542 trestných minút.

Najviac ofenzívnych hviezd sa zíde vo výbere Centrálnej divízie. Kane v jednom tíme nastúpi s dallaskou dvojicou Jamie Benn, Tyler Seguin, ktorí ho na druhom, resp. treťom mieste stíhajú ako lídra kanadského bodovania súťaže. Ich spoluhráčom bude 31. januára aj Rus Vladimir Tarasenko, piaty muž ligovej produktivity.

Zápas hviezd NHL 2016 - nominácie:

Atlantická divízia:

brankári: Ben Bishop (Tampa Bay), Roberto Luongo (Florida)

obrancovia: PK Subban (Montreal), Erik Karlsson (Ottawa), Aaron Ekblad (Florida)

útočníci: Jaromír Jágr (Florida) - kapitán, Steven Stamkos (Tampa Bay), Ryan O'Reilly (Buffalo), Dylan Larkin (Detroit), Leo Komarov (Toronto), Patrice Bergeron (Boston)

Centrálna divízia:

brankári: Devan Dubnyk (Minnesota), Pekka Rinne (Nashville)

obrancovia: Dustin Byfuglien (Winnipeg), Roman Josi, Shea Weber (obaja Nashville)

útočníci: Patrick Kane (Chicago) - kapitán, Jamie Benn, Tyler Seguin (obaja Dallas), Matt Duchene (Colorado), Vladimir Tarasenko (St. Louis), Jonathan Toews (Chicago)

Metropolitná divízia:

brankári: Braden Holtby (Washington), Cory Schneider (New Jersey)

obrancovia: Justin Faulk (Carolina), Kris Letang (Pittsburgh), Ryan McDonagh (NY Rangers)

útočníci: Alexander Ovečkin (Washington) - kapitán, Claude Giroux (Philadelphia), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Nicklas Bäckström (Washington), Brandon Saad (Columbus), John Tavares (NY Islanders)

Pacifická divízia:

brankári: Jonathan Quick (Los Angeles), John Gibson (Anaheim)

obrancovia: Mark Giordano (Calgary), Drew Doughty (Los Angeles), Brent Burns (San Jose)

útočníci: John Scott (Arizona) - kapitán, Daniel Sedin (Vancouver), Corey Perry (Anaheim), Joe Pavelski (San Jose), Taylor Hall (Edmonton), Johnny Gaudreau (Calgary)