Main Content

Najlepší strelec Fortuna ligy možno prestúpi do Maďarska či arabského sveta

štvrtok, 7. január 2016 09:50 | Autor: Filip Chudý

Najlepší strelec Fortuna ligy možno prestúpi do Maďarska či arabského sveta
Najlepší strelec Fortuna ligy možno prestúpi do Maďarska či arabského sveta | zdroj: © TASR

O aktuálne najlepšieho strelca našej najvyššej súťaže je veľký záujem v zahraničí. Tawamba sa spájal hlavne s ruskými a tureckými klubmi, ale všetko môže byť inak, pretože záujem je oňho aj inde.

Kamerunský futbalista Leandre Gael Tawamba Kana si urobil na Slovensku veľmi dobré meno. Výborné výkony podával v Nitre, Ružomberku a na jeseň aj v Zlatých Moravciach. V ich drese sa stal najlepším strelcom jesennej časti Fortuna ligy, keď strelil 11 gólov, a to mohol hrať až od piateho kola, keďže až vtedy sa definitívne uzavrel jeho príchod z líbyjského klubu Al Ahly Bengázi.

No je viac ako pravdepodobné, že už druhýkrát v tejto sezóne sa bude sťahovať, no a nemuselo by to byť možno až tak ďaleko. Maďarské médiá totiž píšu o tom, že o Tawambu sa zaujíma aktuálny majster Maďarska Videoton Stoličný Belehrad, pričom toto známe historické mesto je vzdialené od Zlatých Moraviec len približne 150 km.

Lenže hoci má maďarský majster záujem, Tawamba zrejme uprednostní iné ponuky, ktoré budú aj finančne zaujímavejšie. Už počas jesene sa hovorilo o tom, že ho sledujú ruské a turecké kluby, pričom sa tiež spomínali najznámejšie pražské kluby. No nemožno vylúčiť ani to, že Tawamba štvrtýkrát v kariére prestúpi za trénerom Jozefom Vukušičom, ktorý má údajne namierené do Spojených arabských emirátov, pričom aj o tejto krajine sa na jeseň v súvislosti s Tawambom hovorilo.