Main Content

Do Slovana mieri odchovanec Ajaxu a bývalý hráč holandskej 21-tky

piatok, 8. január 2016 08:00 | Autor: Filip Chudý

Do Slovana mieri odchovanec Ajaxu a bývalý hráč holandskej 21-tky
Do Slovana mieri odchovanec Ajaxu a bývalý hráč holandskej 21-tky | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan by mal čoskoro predstaviť svoju prvú posilu. Vedenie klubu už pred Vianocami avizovalo, že bude z Holandska, pričom najnovšie správy to nielen potvrdzujú, ale už aj odhaľujú meno.

Keď Slovan tesne pred Vianocami oznámil menoslov siedmich futbalistoch (Čikoš, Hudák, Gorosito, Peltier, Sabo, Záhumenský, Štefánik), ktorých v jeho kádri na jar neuvidíme, bolo jasné, že niektorí hráči budú musieť prísť. Už vtedy športovo-marketingový riaditeľ klubu Richard Trutz prezradil, že Slovan je veľmi blízko k angažovaniu jedného defenzívneho stredopoliara z Holandska, pričom ďalší hráči majú prísť ešte na skúšku.

No a tým defenzívnym stredopoliarom má byť 23-ročný Holanďan Joeri de Kamps. Ten bol ostatný rok a pol hráčom NAC-u Breda, s ktorou v prvej sezóne pôsobil v Eredivisie a na jeseň v druhej holandskej ligy, keď Brede výrazným spôsobom pomáhal v boji o návrat do najvyššej súťaže. Ale inak je odchovancom Ajaxu Amsterdam, keď sa v mužstve stretol napríklad aj s Ginom van Kesselom. Z Ajaxu hosťoval jednu sezónu v Heerenveene a raz si obliekol aj reprezentačný dres Holandska v kategórii do 21 rokov.

Informácie o jeho prestupe do Slovana priniesli médiá priamo z Bredy. Podľa nich De Kamps v stredu opustil klub a jeho kroky majú sledovať k belasým. Holandské média tiež informujú o tom, že De Kamps má v zmluve s Bredou klauzulu, podľa ktorej môže odísť zadarmo, čiže by Slovan zaňho ani nemal platiť odstupné.

Vedenie Slovana sľúbilo, že prvé posily predstaví na začiatku zimnej prípravy. Tá síce začala včera, ale v prvé dva dni hráčov iba testujú v špecializovanej lekárskej klinike, pričom úspešné absolvovanie týchto testov je zrejme poslednou prekážkou, ktorá bráni k uzavretiu tohto transferu. Zajtra majú v Slovane na pláne kondičné testy priamo na štadióne, pričom už v nedeľu odlietajú do Turecka na prvé zimné sústredenie, no a na palube lietadla by mohol byť aj De Kamps.