Main Content

VIDEO: Halák kryl 34 striel, Marián Gáborík bodoval

piatok, 8. január 2016 08:05 | Autor: TASR

VIDEO: Halák kryl 34 striel, Marián Gáborík bodoval
VIDEO: Halák kryl 34 striel, Marián Gáborík bodoval | zdroj: © TASR

New York 8. januára (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa po zranení vrátil do zostavy jeho New York Islanders, no jeho tím prehral v noci na piatok v súboji zámorskej NHL doma s Washingtonom 1:4.

Halák proti momentálne najlepšiemu tímu ligy kryl 34 striel a inkasoval tri góly, keď ten posledný dosiahli hostia do prázdnej brány.

Bratislavský rodák pauzoval od 21. decembra pre bližšie nešpecifikované zranenie hornej časti tela. Počas jeho absencie ho v bránke zastupoval Nemec Thomas Greiss, ktorému sa však najmä v posledných dvoch zápasoch veľmi nedarilo. Tridsaťročný Halák má tak v tejto sezóne bilanciu 10-7-3. V drese hostí strelil ruský útočník Alexander Ovečkin už jeho 497. gól v profilige.

Opäť sa darilo Floride, ktorá vyhrala v Ottawe 3:2 a zaknihovala jedenásty triumf za sebou. V drese víťazov opäť zabodoval český veterán Jaromír Jágr, ktorý zaznamenal šestnástu asistenciu v ročníku.

V noci na piatok sa hral aj duel Los Angeles - Toronto, králi vyhrali 2:1 aj vďaka asistencii slovenského útočníka Mariána Gáboríka. Bola pre neho deviata v sezóne. V drese hostí nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 11:40 minúty a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod.

výsledky:

NY Islanders - Washington 1:4
(za domácich J. Halák kryl 34 striel)



Ottawa - Florida 2:3

Minnesota - Philadelphia 3:4 pp

Calgary - Arizona 1:2

Dallas - Winnipeg 2:1 pp a sn

San Jose - Detroit 1:2



Los Angeles - Toronto 2:1
(za domácich M. Gáborík 0+1)