Main Content

Už aj Klopp sa prispôsobil anglickej schizofrénii

sobota, 9. január 2016 00:23 | Autor: Jakub Mihálik

Už aj Klopp sa prispôsobil anglickej schizofrénii
Už aj Klopp sa prispôsobil anglickej schizofrénii | zdroj: © TASR

Netrvalo dlho a už aj tréner Liverpoolu nastúpil na zvláštnu cestu anglických klubov v pohárových zápasoch.

Stĺpček Jakuba Mihálika

Na jednej strane odvšadiaľ počúvame, aký náročný je program anglických klubov. Liga, ktorá nepozná zimnú prestávku, do toho európske súťaže, FA Cup i Ligový pohár. Kluby z Ostrovov sa takmer hrdia tým, že spomedzi top líg ich kluby odohrajú najviac zápasov (aj to je diskutabilné tvrdenie).

Na strane druhej však akoby robili všetko preto, aby si nabitý program a svoju zápasovú situáciu ešte sťažili. 

Vezmite si taký Liverpool. Jurgen Klopp po príchode na Anfield Road nepriamo kritizoval náročný program anglických klubov. Inokedy zase dodal, že podľa neho sú poháre na to, aby sa vyhrávali. Jeho čerstvý „kontinentálny“ názor Angličanov potešil.

Prešlo však len zopár týždňov a aj sympatický Nemec sa vybral cestou anglickej schizofrénie. Do zápasu FA Cupu postavil proti Exeteru City, štvrtoligovému klubu, prakticky C tím Liverpoolu. 

Výsledok? The Reds nevyzerali ako tím, ktorému tréner prizvukuje, že poháre sú na to, aby sa vyhrávali. Ešte zaujímavejší výsledok? Liverpool bude musieť opakovať zápas, keďže prvý duel skončil remízou. Presne tak, v tej nabitej zápasovej porcii si The Reds dopriali luxus nadbytočného zápasu.

Pritom stačilo málo. Na štvrtoligistu nasadiť možno ďalších dvoch-troch (popri Bentekem) hráčov základnej zostavy. Pri všetkej úcte k Exeteru, takému Liverpoolu by zrejme nemohol konkurovať. Teraz, ak teda ešte stále platí, že Liverpool chce v FA Cupe uspieť, zrejme bude Klopp musieť využiť oveľa viac hráčov preťaženej základnej zostavy, aby Exeter porazil. Provinčný klub totiž na ihrisku súpera bude hrýzť. Nemá čo stratiť, takže loptička je na strane The Reds.

Darmo po zápase Klopp hovorí: „Nemôžem uveriť, že budeme musieť hrať ďalší zápas.“ Nemuseli ste. Liverpool, ale aj všetky ďalšie anglické kluby, si za svoje náreky o veľkom množstve zápasov môžu z veľkej časti samé.