Main Content

Najlepší slovenský útočník na MS juniorov prestupuje do Fínska!

sobota, 9. január 2016 11:29 | Autor: Martin Gregor

Najlepší slovenský útočník na MS juniorov prestupuje do Fínska!
Najlepší slovenský útočník na MS juniorov prestupuje do Fínska! | zdroj: © TASR

Len málo slovenských hokejistov zaujalo počas nedávno skončených MS v hokeji do 20 rokov. Medzi svetlé zjavy v našej zostave určite patril jeden z asistentov Christiana Jaroša Matúš Sukeľ.

Účastník posledných dvoch svetových šampionátov do 20 rokov sa prezentoval na turnaji vo Fínsku bilanciou 1+3 v piatich zápasoch. Jeho produktivitu a schopnosť presadiť sa v konkurencii hráčov silnejších tímov si všimlo vedenie fínskeho mužstva Tappara Tampere. Tento klub ho podľa informácii slovakprospects.com odvolávajúci sa na jatkoaika.com už angažoval do svojich služieb.

So Sukeľom počítajú v tejto sezóne najmä ako s posilou pre juniorský tím, ktorý sa aktuálne nachádza na poslednom postupovom 12. mieste do predkola play-off fínskej ligy. V organizácii klubu pôsobia aj ďalší dvaja Slováci – brankár Maximilián Papjach a obranca Martin Bodák.

19-ročný rodák z Liptovského Mikuláša v tejto sezóne odohral v drese ,,dvadsiatky”, ktorej bol kapitánom, 11 zápasov v Tipsport ligy s bilanciou 5 bodov (2+3). Z väčšej porcie zápasov ho vyradilo zranenie kolena.