Main Content

Príbeh pokračuje. Warriors 39 výhier od pokorenia rekordu

sobota, 9. január 2016 13:10 | Autor: De Fa

Príbeh pokračuje. Warriors 39 výhier od pokorenia rekordu
Príbeh pokračuje. Warriors 39 výhier od pokorenia rekordu | zdroj: © TASR

Tréner Portlandu TrailBlazers Terry Scotts si myslí, že Golden State Warriors dokážu vyhrať minimálne 73 zápasov v základnej časti sezóny, čím vytvoria nový rekord súťaže.

Scottsovo vyjadrenie prišlo po tom, ako Blazers nedokázali v noci na domácej palubovke zdolať úradujúcich šampiónov a podľahli im presvedčivo o 20 bodov v pomere 128-108.

„Sú na najlepšej ceste spraviť najlepší rekord všetkých čias, a ja si myslím, že ho aj dosiahnu.“ – Scotts pre @blazersblog.

S touto výhrou majú Warriors na konte bilanciu 34-2. Je to zároveň najlepší štart do sezóny v histórií NBA po 36 zápasoch, a ak sa tímu budú vyhýbať vážnejšie zranenia, majú skvelé vyhliadky prekonať historický rekord, ktorý v sezóne 1995/96 vytvorilo “Jordanovo” Chicago Bulls. Magická bilancia 72-10 sa zdá ešte teraz neuveriteľná, no každým zápasom a výhrou tímu z Golden State sme svedkami jej ohrozenia.

Samozrejme, ak GSW budú chcieť pokoriť tento rekord budú musieť riskovať veľa. Sezóna v NBA je vďaka svojej 82-zápasovej nádielke skutočne náročná. Trend v posledných rokoch je jasne nastavený tak, že čím bližšie je koniec základnej časti, tým viac základná rotácia hráčov dostáva vydýchnuť. Predchádza sa tým zbytočným zraneniam pred najdôležitejšou časťou sezóny – pred Play-Off.

Ak sledujete náladu v tíme Warriors, každý jeden hráč je pripravený stať sa súčasťou histórie a obetovať všetko k prekonaniu tohto rekordu. Motivácia je veľká, tím je takmer v polovici svojho cieľa a zdá sa, že je to kolektívne rozhodnutie  – ich prvoradý cieľ v základnej časti. Nezáleží na tom, či Curry bude najlepším strelcom ligy alebo Thompson bude mať menej striel, nieje ani dôležité či Green prekoná rekord v počte triple-double za sezónu (už teraz ich má na konte 8) alebo Barnes bude nastupovať z lavičky. Všetko v tíme je podriadené jednému cieľu – vyhrať ešte 39 zápasov.

Ak sa pozriete na rozpis, ktorý čaká Warriors dá sa povedať o potenciálne 15 kľúčových zápasoch, ktoré keď zvládnu budú pravdepodobne prepisovať históriu (4x San Antonio Spurs, 3x Oklahoma City, 3x Dallas, 2x LAClippers, 2x Atlanta Hawks a 1x Cleveland Cavaliers).