Main Content

Hráči dali najavo: In Zidane we trust

nedeľa, 10. január 2016 09:53 | Autor: Jakub Mihálik

Hráči dali najavo: In Zidane we trust
Hráči dali najavo: In Zidane we trust | zdroj: © TASR

Zidanovi sa za pár dní podarilo to, čo Benítez nedokázal za pol roka.

Blog Jakuba Mihálika

Hlavným protiargumentom pre angažovanie Zinedina Zidana na post hlavného trénera Realu Madrid bola jeho nedostatočná trénerská skúsenosť. Dobre. To je pravda. Za jeden a pol roka v pozícii hlavného trénera, ešte k tomu v tretej lige, zrejme populárny Francúz nestihol pobrať všetku trénerskú múdrosť sveta.

Avšak nespočetnekrát sme z úst skúsených trénerov počuli, že v niektorých hráčoch to jednoducho je.  A je to v nich vidieť už počas hráčskej kariéry. 

Zidane ešte určite nie je na piedestáli v taktickej vyspelosti. Tej sa bude musieť ešte učiť. Avšak už v prvých dňoch jeho pôsobenia na lavičke Realu sme mohli spozorovať, v čom je Zizou naozaj dobrý.

Zabudnite na tlačovú konferenciu. Tá je “len” pre fanúšikov. Sobotňajší zápas Realu proti Deportivu La Coruňa však ukázal, že Zinedine stihol za pár dní to, čo Benítez nestihol za pol roka. Zizou si získal rešpekt hráčov a hlavne ich dôveru.

Len pár dní mu stačilo na to, aby na svoju stranu pretiahol Garetha Balea. Ten mal Beníteza zrejme najradšej z celého kádra Realu a španielske médiá dokonca špekulovali o tom, že Rafov odchod prinúti o odchode uvažovať aj Walešana. V sobotu hral Bale s ešte väčšou chuťou ako pod Benítezom.

Pár dní stačilo Zidanovi na to, aby z unudeného a otráveného Ronalda spravil opäť tú hladnú “beštiu”, ktorá vám nedá dýchať. Dobre, CR7 síce neskóroval, no nervózne gestá vystriedali úsmevy. 

Len zopár vyhlásení a osobných rozhovorov mu stačilo na to, aby uistil všetkých hráčov, že sú dôležití. James, Isco, Ronaldo a ďalší to v uplynulých mesiacoch asi tak za Beníteza nevnímali.

Len pár dní stačilo Zidanovi, aby si získal celú kabínu a  presvedčil ju, aby si futbal opäť užívala. 

Zizou mal výborného učiteľa. Ako asistent sledoval počínanie Carla Ancelottiho, ktorého majú hráči radi všade, kam príde. A presne v jeho odkaze, zdá sa, v Reale pokračuje. Uvoľnení hráči, uvoľnená taktika, uvoľnený futbal. Opäť sa môžeme tešiť na Real v plnej parade. Teda, aspoň v to veríme. La Liga dostane nový nádych.